|

Kilosu 150 liradan alıcı buldu

Sezonun ilk hasadının yapıldığı Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde ilk kirazın yaklaşık bir hafta içinde tezgahlarda yerini alacağı bildirilirken, geçtiğimiz Cuma günü bir üreticinin pazara çıkardığı ilk kiraz ise kilogramı 150 liradan alıcı buldu.

Yeni Şafak
12:09 - 11/04/2018 Wednesday
Güncelleme: 12:11 - 11/04/2018 Wednesday
IHA
İlk kiraz kilosu 150 liradan alıcı buldu
İlk kiraz kilosu 150 liradan alıcı buldu

Sezonun ilk kiraz hasadının yapıldığı Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde ilk kirazın yaklaşık bir hafta içinde tezgahlarda yerini alacağı bildirilirken, üreticiler bu sene hem verimden hem de fiyatlardan umutlu.

DALLAR KİRAZ DOLDU

Sezonun ilk kiraz hasadının yapıldığı Şehzadeler ilçesi Sancaklıbozköy Mahallesi’nde ağaç dalları kirazla dolup taştı. ‘Erkenci’ cinsi olarak bilinen ve henüz dallarda yeşil renkte bulunan kirazın yaklaşık bir hafta içerisinde kızararak tezgahlara inmesi bekleniyor.

150 LİRADAN ALICI BULDU

Hava şartlarının iyi gitmesinden dolayı mutlu olan üreticiler, bu yıl fiyatlar konusunda da umutlu olduklarını dile getirdiler.
Geçtiğimiz Cuma günü bir üreticinin pazara çıkardığı ilk kiraz ise kilogramı 150 liradan alıcı buldu.

''10 LİRAYA SATARSAK BİZİM İÇİN İYİ''

Sancaklıbozköy Mahallesi’nde yaklaşık 60 dönümlük kiraz bahçesi olan üretici Hamza Semiz, “Erkenci cinsi kirazlarımızda bu yılki rekolte gayet güzel. İhraç edilen Salihli cinsi dediğimiz kirazların durumu ise şu an belirsiz. Erkenci kirazlar bir hafta içerisinde tezgahlara düşer.
Salihli ve diğer cins kirazlar da Mayıs ayının 10’u gibi kızarır. Genelde Nisan’ın 15’i gibi kirazlar dallarda çıkmaya başlar, tabii bu biraz da havayla ilgili.
Havaların sıcak gitmesi önemli. Yağışlı havalarda kiraz zarar görür. Geçen yıl 25’e de, 30 liraya da kiraz verdik ama ortalamaya vurduğun zaman 9-10 liraya satabiliyorsak bizim için iyidir” dedi.
#Manisa
#Kiraz
#Şehzadeler
#Kiraz kilo fiyatı
6 years ago