|

Düşük fiyatlı araç ilanına dikkat: Kaporanız uçabilir

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'ndan (MASFED) "kapora dolandırıcılığına" karşı uyarı geldi. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, dolandırıcıların, internette değerinin altında satış ilanı verdikleri araçlar için kapora istediklerini ancak alıcılar parayı gönderdikten sonra ortadan kaybolduklarını belirterek, "Vatandaşlarımız, internetten yaptıkları alışverişte dikkatli olsunlar, sorgulamadan kimseye kapora vermesinler." dedi.

Yeni Şafak
11:56 - 11/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:02 - 11/04/2018 Çarşamba
AA
İkinci el araçta "kapora dolandırıcılığına" dikkat
İkinci el araçta "kapora dolandırıcılığına" dikkat

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, araç ticaretinde kapora dolandırıcılığına ve ikinci el otomobil piyasasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ARTARAK DEVAM EDİYOR

İkinci el araç piyasasında internet üzerinden yapılan ticaretin her geçen gün arttığına işaret eden Erkoç, buna paralel olarak internet dolandırıcılığının da artarak devam ettiğini söyledi.

PİYASANIN ALTINDA İLAN ÇIKIYORLAR

Dolandırıcıların internette araçları piyasa değerinin altında göstererek satmaya çalıştıklarını vurgulayan Erkoç,
"Dolandırıcılar, internette değerinin altında satış ilanı verdikleri araçlar için kapora istiyorlar ancak alıcılar parayı gönderdikten sonra satıcı görünümlü dolandırıcıya ulaşamıyorlar. Vatandaşlarımız, internetten yaptıkları alışverişte dikkatli olsunlar, sorgulamadan kimseye kapora vermesinler, satın almak istedikleri araçları mutlaka görsünler." diye konuştu.

KM'Sİ İLE OYNANMIŞ ARAÇLARA DİKKAT

Kapora dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşların kilometresiyle oynanmış ve ciddi sorunları olan araçları değerinin çok üstüne alarak mağduriyet yaşadığına dikkati çeken Erkoç
, bu mağduriyetlerin önüne geçmek için araç almak isteyenlerin çok dikkatli olmalarını ve güvenilir yerlerden bu alışverişi yapmalarını tavsiye etti.
#Aydın Erkoç
#İkinci el araç piyasası
#kaparo hırsızlığı
#MASFED
6 yıl önce