|

Artış güven göstergesi

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Özellikle yabancı yatırımlardaki artış kentimize ve ülkemize duyulan güvenin göstergesidir. Kentimize ve ülkemizin geleceğine yatırım yapanlar kazanmaya devam edecektir" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:53 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "İlk 250 Büyük Firma Araştırması"na göre özellikle kentteki yabancı yatırımların arttığını, bunun ülkeye duyulan güvenin göstergesi olduğunu ve yatırım yapanların kazanmaya devam edeceğini belirtti.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda tarafından bu yıl 21'ncisi hazırlanan ve kent ekonomisine ışık tutan "İlk 250 Büyük Firma Araştırması", yabancı sermayeli yatırımlarda da önemli artışların yaşandığını ortaya koydu.

42 İŞLETME YER ALDI

Buna göre 2017’de listede yabancı sermayeli 42 işletme yer aldı. Yabancı payı bulunan işletmelerin ülkelere göre dağılımında Almanya 18 işletme ile başı çekiyor. Almanya'yı 7 işletme ile Fransa, 3'er işletme ile Hollanda ve ABD, 2'şer işletme ile Güney Kore ve İspanya takip ederken, İtalya, Japonya, İngiltere, Birleşik Krallık, İsviçre, Güney Afrika ve Lüksemburg sermayeli birer işletme 250 işletme arasında.

Türkiye, hedeflerine kararlılıkla yürüyecek

Bursa’nın devleri arasında yer alan 42 işletmenin 19’u yüzde 100 yabancı sermayeyle faaliyet gösterirken 23 işletmedeki yabancı payı yüzde 90’ın üzerinde bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin, temelleri sağlam bir ekonomiye sahip olduğunu ifade etti. Türkiye'nin atılım yılı olarak belirlenen 2017'de üretimden ihracata kadar tüm ekonomik parametrelerde yüksek bir performans ortaya koymayı başardığını belirten Burkay, "Bu süreçte özellikle yabancı yatırımlardaki artış da kentimize ve ülkemize duyulan güvenin göstergesidir. Yatırımcısıyla birlikte kazanan Türkiye, ekonomik saldırılara ve engellere rağmen 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de kararlılıkla yürüyecektir" ifadelerini kullandı.

#Bursa
#Türkiye
#İbrahim Burkay
6 yıl önce