|
İngiltere mi, İspanya mı?

Bir aylık heyecan dolu serüvenin sonuna geldik. Futbolda Avrupa'nın en büyüğü pazar günü belli olacak. Bir yanda kupayı üç kez müzesine götüren İspanya, diğer yanda son iki şampiyonanın finalisti İngiltere. İspanyollar, Avrupa Şampiyonası'nı en fazla kazanan ülke olmak için sahaya çıkıyor. İngilizler ise şeytanın bacağını kırıp tarihlerinde ilk kez bu başarıyı tatmak istiyor.


Finalde favori olmaz elbette ama İspanya, turnuva boyunca diğer ekipler arasında form olarak en ön plana çıkan takım oldu. Oynadığı tüm maçlarda rakiplerine üstün bir oyun sergileyen Boğalar, turnuvanın diğer favorileri Almanya ve Fransa'yı geçerek adını finale yazdırdı. Son 16 turunda elenmenin kıyısından dönen İngilizler ise bir maçı penaltılar olmak üzere son anlarda bulduğu gollerle finale kadar geldi.


Dev mücadele üçer golü bulunan Dani Olmo ile Harry Kane'in krallık yarışına da sahne olacak. Gözler ayrıca İspanya'nın genç yıldızı Lamine Yamal'ın da üzerinde olacak. 17. doğum gününden 1 gün sonra maça çıkacak Yamal, şampiyona tarihinde en genç final oynayan futbolcu olarak tarihe geçecek.


Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki final maçı her şeye gebe ancak tartıda ağır basan taraf bence İspanya.


#EURO 2024
#İspanya
#İngiltere
2 ay önce
İngiltere mi, İspanya mı?
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”