|
Farklı kombinasyonlar

Sonda yazacağımı, en başta yazayım; Cengiz’in form kazanarak dönmesi ile birlikte zaten formdaki İrfan Can’ı da kaybetmemek adına bazı formüller üretilmesi gerekiyor. Buna Tadic’in kesilmesi de dahil.


Fenerbahçe’nin İstanbulspor’u 5-1 yenmesinin, oyun olarak kimseyi kandırmaması gerektiğini düşünüyorum. Cengiz ve Ferdi dışında, bence hemen hemen herkesin aksadığı özellikle de Tadic’in topalladığı bir maç oldu. Kabul eksikler var ama ligin son sırasındaki takıma karşı bu kadar hücum anlamında pozisyon verilmemeliydi. Kaybederken herkes konuşur ama kazanırken de doğruları söylemek lazım.


Tadic uzun zamandır düşüşte. Performansındaki düşüşün nedeni, yaşı ve oynadığı maç sayısı arasındaki artışsa; ona göre bir formül bulunması lazım. Bunları penaltı kaçırdığı için söylemiyorum, oyun içerisinde pas akışını yavaşlatmaya ve pas opsiyonlarını doğru kullanmamaya başladı. Demek ki burada da bir problem olduğu aşikar. Fiziken geriye gidiyor. Tamam, saha içerisinde bir oyun aklı var ama teknik heyetin, fiziki düşüşü de toparlaması lazım.


Normalde Fenerbahçe sol kanatta etkili hücumlar yapardı. Ferdi-Tadic iş birliğinden bahsediyorum. Bu maçta ise Mert Müldür’ün sık sık koşu yaptığı, oyuna genişlik kattığı ve yanına bir adamı aldığı anlarda, Cengiz’in kendini boşa çıkararak harika goller atması, bu ikili için de güzel bir uyum sürecinin başlangıcı oldu.


Burada aslında ilk başta yazdığım konu gündeme geliyor. Cengiz fiziksel olarak güçlendikçe, İrfan’ın da aynı anda sahada olabilmesi için kesiği bazı maçlarda kim yiyecek? Bir de üstüne yabancı bir 6-8 oynayan bir futbolcu geldiğinde, şüphesiz Fenerbahçe’de farklı kombinasyonlar da göreceğiz.

#Fenerbahçe
#Cengiz Ünder
#Ömer Çelikbaşlı
4 ay önce
Farklı kombinasyonlar
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet