|
Ali Koç’un dilinin altından çıkan bakla

Türkiye Süper Ligi’nde pazar günü oynanan maçlarla 2023-24 sezonu tamamlandı. Galatasaray’ın şampiyonluğuyla neticelenen sezonda futboldan çok başka tartışmalar öne çıktı. Futbol siyasete ve ideolojik tartışmalara alet edildi. Bu konularda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç başrolde yer aldı.

Ali Koç, Gezi olaylarından beri işadamı kimliğiyle değil, hep, kaos ve gerilim çıkaran bir isim olarak gündemde yer aldı. Fenerbahçe’ye başkan olduğu günden beri futboldaki gerilimin de merkezi oldu. Sezon boyunca sebep olduğu gerilimleri tüm kamuoyu biliyor.

Bütün gerilim çabalarına rağmen sezon selametle tamamlandı. Fenerbahçe’deki başkanlık seçimleri dolayısıyla gerilim bir süre daha devam edeceğe benziyor. Ülkemizin en büyük şirketlerinin sahibi bir işadamına yönelik eleştirilerde bulunurken, elbette insaflı olmak gerekir. Lakin toplumda rahatsızlığa yol açacak konulara da dikkat çekmek gerekir.


ALİ KOÇ NE DEMEK İSTİYOR?..

Fetullahçı Terör Örgütü, futbol üzerinden Türkiye’ye büyük bir kumpas kurdu. 2011 yılında şike iddiaları üzerinden planlanan kaosun açtığı yaralar hâlâ iyileşmiş değil. Dolayısıyla futbol sahası herkesin çok dikkatli olması, çok duyarlı davranması gereken bir mecradır.

Böylesine hassas bir dönemde ne yazık ki Ali Koç, gerekli hassasiyetleri göstermiyor. “Bugünler geçmek üzere. Belediye seçimlerinde de gördünüz, bazı şeyler değişiyor. Futbolun siyasete karıştığı zaman fayda değil, zarar verdiğini insanlar görüyor. Defalarca gündeme getirdiğimiz konular sadece Fenerbahçe’nin değil kitlesel olarak Türkiye’de kabul görmeye başladı. Bu sisteme karşı verdiğimiz mücadelede bir noktaya geldik. Bunu devam ettirebilmek, bu böcekleri öyle veya böyle ezmek zorundayız.”

Bu ifadeleri kullanan Ali Koç, ne demek istiyor?..

Hangi günler geçmek üzere?

Belediye seçimlerinde ne değişti?

Futbolu siyasete kim karıştırıyor?

Ali Koç kimi ima ediyor?

Fenerbahçe’nin Başkanı, belediye seçimleri ve sonuçları üzerine neyi inşa etmeye çalışıyor. Şubat ayında FB Başkanlığı’na aday olmayacağını ilan eden Ali Koç, CHP’nin mart seçimlerinden yüksek oyla çıkması sonrası kararını değiştiriyor. Fenerbahçe Başkanlığı için seçim sonuçlarına göre karar vermek ya da karar değiştirmek futbolu siyasete alet etmenin dik âlâsı değil mi?


ALİ KOÇ’UN FETÖ KONUSUNDAKİ HASSASİYETİ!

Trabzon’da yaşanan olaylar başta olmak üzere, geçtiğimiz sezon yaşanan hadiseler CHP’ye seçim kazandırmak amaçlı mıydı? “Trabzonspor’a daha çok ceza verilecekti. Tayyip Erdoğan cezasını düşürttü” propagandasını yapanlar ile Ali Koç’un söylediği “Belediye seçimlerinde de gördünüz, bazı şeyler değişiyor” cümleleri arasında bir ilişki var mı?

Görünürde Ali Koç 2011 şike iddialarıyla ilgili tartışmalarda mangalda kül bırakmıyor. Önceki günkü konuşmasında, Aziz Yıldırım’a göndermede bulunarak, “Aziz Başkan’ın örgüt lideri hakkında çelişkili açıklamaları var, 2013’ten sonra” diyerek, FETÖ konusunda hassasiyetini sürdürüyor.

Ali Koç, FETÖ’nün FB’ye kurduğu kumpası çok önemsediğine göre, küçücük bir istirhamım olacak. Ekrem İmamoğlu’nun Samanyolu TV’de yaptığı spor yorumculuğunun hiçbir önemi yok. Şike kumpası döneminde medya direktörü gibi davranan Yavuz Saltık nerededir, ne iş yapıyor; FB ile ilgili görüşlerinde 2011’e göre bir değişiklik oldu mu? Bu konuda Sayın Koç’un bir araştırma yapmasında fayda var. Zira Fenerbahçe açısından, belediye seçim sonuçlarından daha önemli bir konu bu!..

#Ali Koç
#SüperLig
#Futbol
#FETÖ
#Fenerbahçe
#Hüseyin Likoğlu
3 ay önce
Ali Koç’un dilinin altından çıkan bakla
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”