|
Bu sistem iyi bek ister

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi geçen sezona nazaran çok daha olumlu bir hava var. Yönetimin özellikle ön bölgeye yaptığı iki takviye taraftarı heyecanlandırdığı gibi, futbol kamuoyundan da ilgiyle karşılandı. Elinde Semih gibi büyük yıldız adayı bir golcü olan siyah-beyazlılar, İmmobile ve Rafa Silva gibi iki skorer ismi kadrosuna kattı. Tabi bu isimlerin yanına Mustafa Erhan Hekimoğlu da eklenince, beklenti ve heyecan daha da yukarı çıktı. Şimdi de sağ ön bölgeye yine yüksek kalibreli bir isim transfer edilmek isteniyor. Yani yeni sezonda Beşiktaş'ın hücum hattı tadından yenmez hale geliyor.

Kamp döneminde yapılan iki hazırlık maçında, teknik direktör Van Bronckhorst'un oynatmak istediği şablon hakkında az çok fikir sahibi olduk. Hollandalı çalıştırıcı, 4-1-3-2 dizilişini tercih edecek gibi duruyor. Bu, geçen sezon taraftarı illallah ettiren savunma futbolunun aksine, daha hücumcu, hareketli, risk alan ve heyecanlandıran bir oyunu vadediyor. Beşiktaş tribünleri bu oyunu sever. Zaten siyah-beyazlıların aldığı son 3 şampiyonluğa bakarsanız, hücum oyununun etkisini görürsünüz. Ancak ön bölgenin çok etkili bir görüntü vadettigi yerde, arka taraf için aynı şeyleri söylemek çok mümkün değil. Gabriel Paulista transferi ile stoperde önemli bir açığı kapatan Beşiktaş'ın savunmadaki diğer 3 ismi, şampiyonluk yarışı ve 3 kulvar için aynı güveni vermiyor. Hele ki Bronckhorst'un sisteminde geriden oyun kurarken ayağı iyi bir sol stopere ihtiyaç var.

Bunun yanında, 4-1-3-2 sistemi, kanat beklerinin adeta uçup kaçmasını gerektirir. Masuaku istikrarsiz, Svensson ise kulübe oyuncusu olur... O yüzden Beşiktaş'ın, Mourinho'nun Fenerbahçesi ve son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray ile yarışması için bu bölgeleri üst düzey iki isimle doldurması gerekecek. Trabzonspor'un da yenilenen kadrosu bu sene daha iddialı olacak. Zor ve çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Lig başlangıcı kadar, ortası ve sonu da çok önemli. Bu serüveni sonuna kadar götürebilmek için, her bölgede sağlam ve alternatifli bir kadro oluşturmak gerekiyor.

#spor
#futbol
#Ergin Aslan
2 ay önce
Bu sistem iyi bek ister
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”