|
Özgür Özel’in geçim olmazsa seçim olur sözleri normalleşme mi yoksa siyasi şantaj mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze’deki “Geçinemiyoruz” mitinginde emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesi ve CHP iktidarında her emekliye 1,5 asgari ücret verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücrete en az enflasyon kadar zam yapılmasını ve 25 bin liranın altındaki bir asgari ücreti kabul etmeyeceklerini ifade eden Özel,
“Geçim olmazsa seçim olur”
diyerek siyasi şantaj kokan erken seçim çağrısında bulundu. Oysa CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel 31 Mart Yerel seçimlerinde partisinin 1’inci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyeceğini kendilerini 1İnci parti yapan oylarda AK Parti ve MHP dahil bazı partilerinde oyları olduğunu belirterek ancak’’ Ekonominin kötüye gittiği bir dönemde ’bıçağın kemiğe dayanacağı ve halkın erken seçim talebinde bulunması halinde erken seçime gidebileceklerini iddia etmişti.

“BİZİM BU 22 YILIN SONUNDA AKP İLE YÜRÜYECEK BİR YOLUMUZ OLAMAZ’’

Yaklaşık 22 yıldır ülkeyi yöneten AKP ile yürüyecek yolları olmadığını belirten Özel, “Dün Sayın Cumhurbaşkanı da şunu söyledi zaten. ‘Muhalefet ile ittifak olmaz. Muhalefetten diyalog olur. Belli konularda uzlaşma olur’ dedi. Siyasetin normali budur dedi. Ben de haftalardır bunu söylüyorum. Bir masa varsa etrafında oturunca bu masa ya ittifak masası olacak ya da devrilecek savaş çıkacak. Siyaset böyle bir yer değil” diye konuştu.


ERKEN SEÇİM KARTI

Özgür Özel’in normalleşme sürecinin ruhuna aykırı olan çıkışı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisinden sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Özgür Özel erken seçim kartını masaya sürdü. Halkın erken seçim talebinin giderek arttığını söyledi. AK Parti için siyaseten böyle devam edeceklerse erken seçim kaçınılmaz olur” dedi. Bir de takvim verdi.“Bence 5 yıl tamamlanmaz, tam ortasında bir erken seçim olur, bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Valla gelecek hafta olsun istiyorum erken seçim” dedi.300 MİLLETVEKİLİ VAR Neden bir buçuk yıl? Çünkü 2 yıl dolmadan yeni milletvekilleri emeklilik başta olmak üzere özlük haklarına sahip olamıyorlar. Bu durumda 300 civarında milletvekili olduğu söyleniyor. Bu muhalefetin erken seçim baskısını artıracağını gösteriyor. Bu aynı zamanda iktidar-muhalefet ilişkilerinde yeni bir döneme geçildiğini gösteriyor. Buna yeni muhalefet dönemi diyebiliriz.


ERDOĞANIN ADAY OLARAK GENEL SEÇİMLERE KATILMASI CHP İÇİN RİSKLİ GÖRÜNÜYOR!

Erken seçim için 360 rey gerekiyor. AK Partinin evet diyemediği bir erken seçim yapılamıyor. O yüzden de teknik olarak mümkün değil. Erken seçim için 360 rey gerekiyor. Özgür Özel Ben hep söylüyorum; erken seçimi millet isterse kaçınılmaz olur diyorum. Tarih olarak da şunu söylüyorum. 5 yıl var iki seçim arasında bunun ortası çok kritik bir yer 2.5 yıl. Sayın Erdoğan eğer Meclis seçimleri yenileme kararı almazsa bir daha aday olamıyor. 2.5. yılda şöyle bir noktaya geleceğiz. Biz gel seçimleri yenileyelim deriz gelip aday olursa 2.5 yıl o koyar, 2.5 yıl biz koyarız ortaya. Tam ortasının öyle bir manası var. Erdoğan kendine güveniyorsa bir kere daha gelir yarışırız. Yok güvenmiyorsa geriye giden her gün onun seçimden kaçtığı gündür. Oysa CHP Lideri Özgür Özel’i savunan analistler Erken seçim kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirleyici ve yetkili olduğunu belirterek Başkan Erdoğan’ın kendisinin aday olarak seçimlere katılması durumunda Özgür Özel’in Parti olarak sıkıntıya düşebileceklerini belirterek riskli bir durum değerlendirmesi yapıyorlar. 2023 çifte seçimlerinde Erdoğan’ın ‘24 Mart 2024 mahalli seçimlerinden yalnızca 10 ay önce

27 Milyon oy aldığını bu oyların büyük bölümünün tekrar Başkan Erdoğan’a gidebileceklerini ifade ediyorlar. Ayrıca CHP’nin bu konjonktürde iktidar olabilmesi için AK Parti ve MHP’den CHP’’ye geçecek yüzer gezer oylara sahip kitlesel bir kopuş olmadığından CHP’nin tek başına iktidar olması bu analistlerce mümkün görünmüyor.


ÖZGÜR ÖZEL’İN ERKEN SEÇİM KARARINI 1,5 YIL SONRAYA ALMASI VE BİR ANKET

ASAL Kamuoyu Araştırma şirketinin 2000 kişi ile gerçekleştirdiği ankette katılımcılara “CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz?’’ sorusuna katılımcıların verdiği cevap Özel’i şok etmişti. Zira ankete katılanların yüzde 55,3’ ü “hayır’’ yanıtını verirken yüzde 31,5’i “Evet’’ yanıtını vermişti. Bu sonuç Özel’in neden hemen erken seçim istemediğinin arka planına ışık tutar sanırım.


#CHP
#Siyaset
#Bülent Orakoğlu
2 ay önce
Özgür Özel’in geçim olmazsa seçim olur sözleri normalleşme mi yoksa siyasi şantaj mı?
Cumhuriyet’in fikrî arka planı…
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…