|
Trabzonspor’un son rengi de gitti!

Bu zamana kadar 40 yıldır yazdık, çizdik ama kendimize ait bir kelam etmedik. Kırmızı-beyazlı Trabzonspor’dan bordo-mavili Trabzonspor’a geçişten tutun da, lige çıkışın ve o ligde ilk şampiyonluğun yaşandığının yakın tanığı olarak birkaç kelam edelim dedik.

Bu duygusallığın asıl nedeni kurucu üyelerin son temsilcisi Salih Erdem’in vefatı olsa da, Hz. Ebubekir’in dediği gibi, "Ölümü özüne sevdir, nasıl olsa gelecek." Desturuyla son gününe kadar beyefendiliğini bozmayan bir kişiyi ebediyete uğurladık.

Ne mutlu bana ki; merhum Salih Erdem’in öncesine, devrine ve sonrasına şahitlik edenlerdenim.

Bugün milyon Euroların döndüğü futbolun kendi döneminde yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Fiskobirlik'te, Trabzonspor adına fındık paketi yaptırıp 5 kuruş karla Trabzonspor’a katkı sağlayıp, sinema biletlerinden 5 kuruşlar 10 kuruşlarla takımı ayakta tutan bir büyük değerden bahsediyorum.

Siz sanıyor musunuz ki Trabzonspor kötü sonuç aldığında onlar sabahın ilk ışıklarına kadar uyuyordu ve siz sanıyor musunuz ki biz halen daha uyuyoruz.

Kurucuların son temsilcisi ve efsanenin başkanı Salih Erdem’i dün ebediyete uğurladık.

Birilerinin dolgu malzemesi olarak gördüğü Trabzonspor’un, kurucu üyesinin cenaze töreninin tesislerdeki ilk bölümünde sağ olsun eski başkan Ahmet Celal Ataman, yüreğinin en derin yerinden yaptığı konuşmayla töreni Trabzonspor’un merkezine oturttu. Trabzonspor’u kendinden menkul sananların gölgesinde tesislerdeki gösteri bittikten sonra dostlar, spor adamları ve sevenleri cami avlusunda toplandı.

Eski başkanlardan Mustafa Günaydın ve Ahmet Celal Ataman ile spor adamları ve siyasilerin yan yana saf tuttuğu, yine eski başkanlardan Nuri Albayrak, TFF yönetim kurulu eski üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun aileye taziyesi fotoğrafın tam da kendisiydi. Salih Erdem’e saygı öylesine büyüktü ki, üç gün önce Trabzonspor maçı için Trabzon’a gelip İstanbul’a döndükten sonra cenaze törenine katılmak için geri dönen TFF’nin çiçeği burnunda başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun davranışı camiaya sevgisini ve bağlılığını Trabzon beyefendisi Salih Erdem’e yakışır bir şekilde gösterdi. Çiçek bahçesine dönen cami avlusunda her Trabzonsporlunun varlığını hissettirdiği, Kosmos Engin’in tabuta sarılışının gölgesinde irili ufaklı eski futbolcuların mütevazı görüntüsü aslında törende boy gösteren ağabeylere isyanın mütevazılığıydı.

Trabzonspor’un kuruluş tarihinde olmadığı için Trabzonspor’un ligdeki 50 yılı ile kendisini değerli kılmaya çalışanların yok hükmünde olduğu bir günde Trabzon ve Trabzonspor beyefendi bir ismini, Salih Erdem’i son yolculuğuna uğurladı…

Hani derler ya, “hayattan rengi alırsan geri ne kalır” diye, Salih Erdem’in ölümü işte öyle bir şey…

Efsaneyi kuranların son ismi de hakka yürüdü…

Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin.

#Salih Erdem
#Trabzonspor
#vefat
1 ay önce
Trabzonspor’un son rengi de gitti!
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak...
Dünün mutlu yarının umutlu olabilmesi için...
Faiz kararları ne anlama geliyor?
OVP’de kamu personeline ve kamu yönetimine ilişkin yeni yol haritası
Medyanın gerçekliği ve toplumsal hadiseler