|
Tempoyu yükseltmeden olmaz

Sıcak hava ve aşırı nem hiç kuşku yok ki her iki takımın da oyun temposunun yükselmesini engelledi. Trabzonspor’a oranla daha hazır, kompakt bir yapıda, ne yaptığını bilen bir Rapid Wien vardı sahada. Özellikle ikinci bölgede temaslı oyunla bölge hakimiyetini ele alan Avusturya temsilcisi zaman zaman çok adamla çıktığı hücumlarda etkili oldu.

Savunmada alan ve adam paylaşımında yaşanan sıkıntıların zaman zaman boy gösterdiği oyunda böyle bir pozisyonda gol yemek, aklın ve oyunun karşılığı olmamalıydı.

Yaptığı transferlerle oluşturulan kadro yeni oyun formasyonunu uygulamaya çalışırken, yüksek pas bağlantısında ısrarcı olmasına ısrarcı ama sadece pas bağlantılarının sağlıklı olması yetmiyor, gol bölgesinde çoğalmak da gerekiyor.

İlk maçına çıkan Savic ile uyumlu bir ikili olduğu gözlenen Denswil’in daha bir öz güvenle oynaması lig için ümit vericiydi. Ozan, hücumun yönlendiricisi olmasına rağmen özellikle boş koşular ve alan kat eden arkadaşının olmamasının sıkıntısını yaşadı. Bunda Mendy ile Lundstram’ın oyunun sadece savunma yönünde oynamasının da etkisi büyüktü.

Oyunun bütününde vasatı aşmayan, kontrollü ve takım savunmasına öncelik veren iki takım da oyun olarak futbolun temaşasından uzak görünürken Cihan’ın sol çizgiye adeta mahkum oynaması hücum bölgesinin bir ayağının eksik kalmasına neden oldu. Visca ile geliştirilmeye çalışılan ataklarda da yeterli destek gelmedi, merkezdeki Duraguş da vasatı aşamadı.

Trabzonspor, kendisini test ettiği dün akşamki maça kadar ikisi hazırlık olmak üzere oynadığı dört karşılaşmayı kazanması ölçü olmadığı gibi bu maçta kuşkusuz ölçü olmayacak. Hafta sonuna kadar olan sürede nasıl olur bilmem ama doğru pas oyununu tempo yükselterek desteklemezsen istediğini elde edemezsin.

#spor
#Trabzonspor
#Ali Kemal Yazıcı
1 ay önce
Tempoyu yükseltmeden olmaz
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak...
Dünün mutlu yarının umutlu olabilmesi için...
Faiz kararları ne anlama geliyor?
OVP’de kamu personeline ve kamu yönetimine ilişkin yeni yol haritası
Medyanın gerçekliği ve toplumsal hadiseler