|
Fırtına iştahlı ve kararlı

Trabzonspor'un Macaristan’ın Szeget kentinde yaptığı 14 günlük kampı tamamlayıp yollarda geçen 17 saatten sonra evimize döndük.

Bu 14 günde her ne kadar sıcak havadan şikayet edildiyse de bu ortamdan teknik heyet ve futbolcular etkilenmedi desem yalan olur ama pekte şikayetçi olunmadı.

Günde yapılan iki antrenmanda futbolcuların teorik derslerde belirlenen oyun formasyonunu sahada uygulamak için büyük çaba gösterdiler. Yenilerle eskilerin kısa sürede uyum içinde olduğu çok da yabancılık çekilmeyen bir süreç yaşandı.

İki hazırlık maçıyla da görücüye çıkan, 20 futbolcunun kullanıldığı bu süreçte oyun iştahı yüksek, bazı bölgelerde rekabetin nefes kesen boyuta ulaştığı sahneler gördük.

Ozan Tufan’ın hiç de yeni gelmiş gibi görünmediği, oyun liderliğini üstlendiği bu dönemin bir başka önemli görüntüsü ise oyuncuların iştahlı çok adamla doğru pas bağlantıları ile hücum organizasyonlarında çeşitlilik gösteren bir takım izledik.

Kamp süresince belli oldu ki yerli veya kontenjan açılmasına bağlı yabancı bir oyuncu alınamaması halinde savunmanın göbeğinde Mendy-Denswil ikilisi görev yapacak.

İkinci bölgede Umut Güneş-Bardhi ikilisi her ne kadar göz doldursa da bu bölgede Lundstram’ın uyumu ve oyuna katkısı bana göre çok da olmadı. Rakip geçişlerinde direnç göstermesi, ikili sıkıştırmalarda başrol görevi üstlenmesi beklenen Lundstram’ın eksikleri olmasına rağmen bunu uyum sorununa bağlamak daha doğru olur.

Trabzonspor’un hücum bölgesi ise tam bir altın madeni.

Visca’nın yaşına rağmen iştahı, Trezeguet’nin hiç ara vermemiş görüntüsü, Orsic’in sakatlığının etkisinden tamamen kurtulması, Nwakaeme’nin eski görüntüsünden kesitler sunması, Cihan’ın ise adeta büyümüşte küçülmüş misali oyun aklı ve sürekliliği kampın en olumlu görüntüleriydi.

Gol bölgesinde her ne kadar pivot santraforu olmasa da Abdullah Avcı, Umut Bozok ve Enis Destan ile topu yere indirip, çok adamla kale alanı içinde doğru pas oyunu ile belli bir oyun formasyonunu yakaladı.

Abdullah Avcı’nın her futbolcuyu çeşitli mevkilerde kullanarak sürdürdüğü anlayışın ışığında Trabzonspor, temel kadrosunu kısa sürede oluşturup, alternatifli kadrosunu ezber bozmadan sahaya sürerse zirve için kimse dudak bükemez.

Çünkü 14 günlük kamp süresince teknik heyetin ve futbolcuların keyifli oldukları ve bu keyfin ana nedeninin başarma arzusu ile iştahlı, arzulu ve kazanmaya odaklı bir düşünceden kaynaklandığını rahatlıkla belirtebiliriz.

Henüz sezonun başı ve her ne olursa olsun emekleme dönemindeki çocuğun koşmasını bekleyemeyeceğimiz gibi Trabzonspor’un bunca değişiklikten sonra tam hazır halde beklememiz de biraz haksızlık olur.

Kamp süresince bize haber almamız konusunda kolaylık sağlayan Teknik direktör Abdullah Avcı ile sağlıklı çalışmamız için çaba gösteren Medya sorumlusu Nuri Bekar ve medya merkezi çalışanı kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ederim.


#Spor
#Futbol
#Ali Kemal Yazıcı
2 ay önce
Fırtına iştahlı ve kararlı
Kara dinlilerle milletin savaşı
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…