|

Selahaddin dizisinde duygulandıran ‘Medine’ sahnesi: Nureddin Zengi'ye kutlu vazife müjdelenir

Pınar Görgü
17:06 - 5/03/2024 Salı
Güncelleme: 18:51 - 5/03/2024 Salı
Yeni Şafak

TRT 1’in büyük ilgi gören dizisi ‘Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’ her pazartesi destansı hikayesiyle seyircilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Mukaddes şehir Kudüs'ün işgalden kurtuluşunu anlatan dizinin yeni bölümünde Nureddin Zengi’nin rüya sahnesi izleyiciyi duygulandırdı. Sultan Nureddin uykuya daldığı sırada, rüyasında Medine’de olduğunu görür. Bir elçi, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselâmın daveti üzerine buradasın” der ve Medine’de kutlu görev müjdesini verir. Peki, Sultan Nureddin kritik bir vazife uğruna Medine’ye doğru çıktığı yolculukta hangi bilinmez tehlikelerle yüzleşecektir?

TRT 1’in izleyiciyle buluşturduğu sevilen dizi "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi," her pazartesi tarihi atmosferiyle seyircilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.


Selahaddin dizisinin son bölümünde neler yaşandı?

Selahaddin, Avram’ın Yahudi büyükleriyle yaptığı toplantıyı basmış ve Kutsal Ahit Sandığını ele geçirmiştir. Sultan Nureddin’in ise İsmet Hatun’la evleneceğini söylemesi de Böri obasında büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Ahit Sandığını ele geçiren Selahaddin’in karşısına Gregor çıkar. İyice köşeye sıkışan Selahaddin, büyük bir zekâ göstererek düşmanlarını atlatmayı başarır ve sandığı güvene alır. Selahaddin’in Kutsal Ahit Sandığını ele geçirmesiyle telaşa düşen ve adeta gözü dönen Avram, Selahaddin’in obasını ablukaya alır. Öyle ki ne obadan birileri dışarı çıkabiliyor ne de obaya birileri girebiliyordur. Selahaddin iyice sıkışmış da olsa sandığı vermemekte kararlıdır. Cesur bir karar alır ve derhal sandığı Şam sarayına, Sultan Nureddin’e götürüp emanet eder. Ancak beklenmedik bir şey olur ve Avram’ın bir süredir sinsice işlettiği bir planı devreye girer.

Sultan Nureddin üzerine düşen çok önemli bir vazife için gizlice Medine’ye doğru yola çıkmak zorunda kalır. Onun yokluğunda Mevdud sultan vekili olarak tahta oturur ve Selahaddin’in emanet ettiği sandığı haçlılara teslim edip anlaşma yapmak ister. Selahaddin, İslam alemi için büyük felaketlere yol açacak olan sandığı Melik Mevdud’dan alabilecek midir? Selahaddin sandığı korumaya çalışırken obası haçlıların tehditlerine ve saldırılarına dayanabilecek midir?

Nureddin Zengi'ye kutlu vazife verilir

Sultan Nureddin uykuya daldığı sırada, rüyasında Medine’de olduğunu görür. Bir elçi,
“Peygamber Efendimiz Aleyhisselâmın daveti üzerine buradasın. Kutlu bir görev için getirildin”
der. Sultan Nureddin, uyandığında ise kendisini ziyaret etmek isteyen bir kişinin olduğunu öğrenir ve bu kişi rüyasına giren elçidir. Elçi Sultan Nureddin ile görüştüğünde
“Peygamber Efendimiz rüyama girdi ve ben sıkıntıdayken Ümmetimden Nureddin nerededir?”
diyerek beni sana gönderdi der ardından kutlu görevi anlatır. Peki, Sultan Nureddin kritik bir vazife uğruna Medine’ye doğru çıktığı yolculukta hangi bilinmez tehlikelerle yüzleşecektir?
#Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
#TRT
#Selahaddin Eyyubi
#nureddin zengi
2 ay önce