|

Murat Kurum'dan CHP'li İBB'nin 'hukuk' anlayışına tepki: Parasını verdiğimiz billboardlara kendi reklamlarını asıyorlar

Semih Bozkuş
00:13 - 21/02/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçim sürecinde demokrasi dışı eylemlerine değinerek tepki gösterdi. Parasını ödedikleri billboardlara CHP'li İBB'nin zabıta gönderip kendi reklamlarını yapıştırdığını ifade eden Kurum, "Hani nerede demokrasi? Hani nerede hak? Sizin demokrasi anlayışınız bu mu ya? Öyle bir telaşlandılar ki ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ne yaparsalar yapsınlar, kiminle ittifak yapıyorlarsa yapsınlar biz bu seçimi farkla alacağız. Ve demokrasi neymiş, hak neymiş, hukuk neymiş, adalet neymiş biz 1 Nisan sabahı geldiğimizde bütün İstanbul'a bunu göstereceğiz." dedi.

Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, tv24'te canlı yayına katılarak yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "hak, hukuk" söylemleri atmasına rağmen demokrasi dışı eylemlerine değinen Kurum, "Sorsanız demokrasiden bahsederler. Adalet derler, hak derler, hukuk derler ama maalesef söylemden öte geçemediklerini her zaman bize ispat ediyorlar." dedi.

Parasını ödedikleri billboardlara CHP'li İBB'nin zabıta gönderip kendi reklamlarını yapıştırdıklarını kaydeden Murat Kurum, "Hani nerede demokrasi? Hani nerede hak? Hani nerede adalet? Sizin demokrasi anlayışınız bu mu ya? Öyle bir telaşlandılar ki ne yapacaklarını bilmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Kurum, CHP'li İBB'nin gündemi farklı yerlere çekmenin peşinde olduğunu söyleyerek yapılan tüm ittifaklara rağmen seçimi büyük bir zaferle kazanacaklarını ve İstanbul'u sahiplenen yönetim anlayışını 1 Nisan sabahı itibariyle tüm İstanbullulara göstereceklerini vurguladı.

"Öyle bir telaşlandılar ki ne yapacaklarını bilmiyorlar"

CHP'li İBB yönetiminin büyük bir telaşa kapıldığını ifade eden Murat Kurum şu ifadeleri kullandı:

"Sorsanız demokrasiden bahsederler. Adalet derler, hak derler, hukuk derler ama maalesef söylemden öte geçemediklerini her zaman bize ispat ediyorlar. Bizim parasını ödediğimiz billboardlara zabıtaları gönderiyorlar gece gelip kendi reklamlarını yapıştırıyorlar. Hani nerede demokrasi? Hani nerede hak? Hani nerede adalet? Sizin demokrasi anlayışınız bu mu ya? Öyle bir telaşlandılar ki ne yapacaklarını bilmiyorlar. 'Nasıl bu işi perdeleyelim', 'nasıl gündemi farklı gündemler peşine çekelim' bu çaba içerisindeler. Ne yaparsalar yapsınlar, kiminle ittifak yapıyorlarsa yapsınlar biz bu seçimi farkla alacağız. Ve demokrasi neymiş, hak neymiş, hukuk neymiş, adalet neymiş biz 1 Nisan sabahı geldiğimizde bütün İstanbul'a bunu göstereceğiz. Herkesi kucaklayan, herkesi o yönetim anlayışı içerisinde sahiplenen, kimseyi ötekileştirmeyen; dili, dini, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun kucaklayan yönetim anlayışını; İstanbul'u sahiplenen, İstanbul'daki o deprem riskini ortadan kaldıracak, trafik çilesini bitirecek anlayışı inşallah 1 Nisan sabahı Saraçhane'de tüm İstanbullularla birlikte göstereceğiz."

#Murat Kurum
#Seçim
#İstanbul
#CHP
#İBB
#Saraçhane
5 ay önce