|

Trabzonspor 3 puana 2 golle uzandı! ÖZET

Spor Toto Süper Lig'de, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan yeni stadyumda Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Trabzonspor Galatasaray maç özetine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
22:22 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:37 - 18/03/2017 Cumartesi
IHA
Trabzonspor 3 puana 2 golle uzandı
Trabzonspor 3 puana 2 golle uzandı

Spor Toto Süper Lig'de, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan yeni stadyumda Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Bugün tarihi bir gün, ilk defa bu kadar kalabalığın bir araya gelmesi önemliydi. Taraftarlarımız tamamen stadı doldurdular, güzel bir atmosfer vardı. En önemlisi bugün Trabzonspor kazandı. İnşallah bu atmosfer hep böyle devam eder. Ortaya koyduğumuz bir çok uygulama 10 kişi kalıncaya kadar iyiydik. Galatasaray'ın nasıl oynayacağını da biliyorduk. 2-0 olduktan sonra daha olgun bir takım olmamız gerekiyordu. İyi bir takım olmak adına belli temelleri atıyor olmak ve sonuçlar alıyor olmak bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.




"Sabırlı olmak lazım" -

“Çok karanlık bir yerden geliyoruz" diyen Yanal, “Bu karanlık yerde yönetim ve başkanımız Muharrem Usta iyi bir duruş gösterdi. Üzülmediler mi kırılmadılar mı mutlaka yapmışlardır. Camianın sabrına teşekkür ediyorum. Kızsalar da sinirlenseler de o sabrı gösterdiler. İnandılar. Ama bitmedi henüz. Bir çocuk ayağa kalktı, yürümeye başlayacak, bize lütfen zaman tanıyın. Bir takım kuruyorsunuz ve bunu 3 günde yapamazsınız. Bugün eksiklerimiz yok mu tabii ki var. Tek kulvarda gidiyoruz, kupadan elendik ama bir takım kurmak gerçekten çok zor. O yüzden sabırlı olmak lazım" diye konuştu.



"Yolun başındayız" -

Bu sezonki hedefleri ile ilgili ise Yanal, “Lig bambaşka bir yolculuk, serüven. Doğru zamanlama ile adımlar atmak gerekiyor. Takımın bu sezon ligde 2., 3. 4. olması benim aklımda olan bir şey değil. Önemli olan bir takım hüviyetinde olması, benim en büyük hedefim. Bir iskeletin bir takımın oluşmasını istiyorum. Bu kolay bir şey değil. Bu insanları hayal kırıklığına uğratmamak gerekir. Taraftar ciddi bir beklenti içinde. Onlara hayal kırıklığı yaşatmamak gerekir. Henüz daha bir yolun başındayız. Taraftarımız Gelsinler her maçta eğlensinler, gerisi adım adım gelecek. Gönülden geçen bir takımı oluşturmak istiyoruz. Çok daha yol var önümüzde" dedi. Yanal, Ndoye ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Böyle bir oyuncuya sahip olduğum için çok mutluyum. Futbolundan daha önemli adam gibi adam, kaliteli bir insan" ifadelerini kullandı.



Trabzonspor: 2 Galatasaray: 0


Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasarayı 2-0 mağlup etti. Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 23üncü dakikada NDoye, 49uncu dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Trabzonspor bu sonuçla birlikte yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı, Galatasaray ise Igor Tudor yönetiminde ilk deplasman mağlubiyetini aldı.


12nci dakikada Galatasaray atağında ceza sahası sağ çaprazından Sneijder serbest vuruş kullandı. 6 pasın üzerine gönderdiği topla arka direkte buluşan Cavandanın çektiği şut yandan dışarı gitti.


20nci dakikada Galatasaray atağında Tolganın pasında Sneijder ceza sahası dışından kaleyi yokladı, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


23üncü dakikada Trabzonspor sağ kanattan Yusuf Yazıcının kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Castillo gelişine topu kaleye gönderdi, çizgi üzerinde Linnesin uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlak NDoyenin önünde kaldı, vuruşu ağlarla buluştu: 1-0.


45 1inci dakikada Castillo sağ kanattan topla birlikte ceza sahası içerisine girdi, 6 pasa çıkardığı topu Yusuf Yazıcı bekletmeden kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.


49uncu dakikada Trabzonspor atağında sağ kanattan Olcay Şahan'ın yerden pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın önüne düzelterek kaleye gönderdiği top yan direğe de çarpıp ağlarla buluştu; 2-0.


57nci dakikada sağ kanattan Yasinin ceza sahasına yaptığı ortayı Tolga kafayla kaleye gönderdi, üstten az farkla dışarıya gitti.


65'inci dakikada Trabzonspor'dan Uğur Demirok ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.


70nci dakikada ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Josue'nin gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.


85inci dakikada sağdan ceza sahasına giren Yasin 6 pas içerisindeki Sinan Gümüşe çıkardı, Sinanın gelişine kaleye gönderdiği top yandan auta gitti.


3 İSİM CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Trabzonsporda Galatasaray maçının ilk olarak 61inci dakikasında sarı kart gören ve daha sonra 65inci dakikada rakibine yaptığı faulle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Uğur Demirok cezalı duruma düştü. Uğur, ligin 26ncı haftasında Çaykur Rizespor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Ayrıca 3 sarı kartla ceza sınırında yer alan ve 66ncı dakikada sarı kart gören Yusuf Yazıcı ile 71de rakibine sarı kart gören Pereira da Çaykur Rizespor karşılaşmasında yer alamayacak.


BAKAN SOYLU DA MAÇI İZLEDİ

Trabzonsporun Galatasaray ile oynadığı karşılaşmayı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da protokol tribününden başkan Muharrem Usta ile birlikte takip etti.



#Trabzonspor
#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#özet
#25. hafta
7 yıl önce