|

Yapay zeka destekli Google Translate

İnternet devi Google, çeviri uygulaması olan Translate için yayınlayacağı yeni güncelleme ile daha anlamlı çeviriler yapmayı hedefliyor. Yapay zeka desteğini arkasına alan Google Translate, bu sayede hem çevrimdışı çalışabilecek hem de anlamlı çeviriler yapabilecek.

Yeni Şafak
16:17 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:28 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yakın zamanda internet bağlantısına ihtiyaç duymayacak Google Translate gücünü NMT isimli yapay zeka teknolojisinden alacak.
Yakın zamanda internet bağlantısına ihtiyaç duymayacak Google Translate gücünü NMT isimli yapay zeka teknolojisinden alacak.

Google, birkaç gün içerisinde yayınlayacağı Google Translate güncellemesi ile rakipleri Microsoft ve Yandex’in bir adım önüne geçmeyi planlıyor. Uygulamanın yapay zeka desteği sayesinde çevrimdışı olarak sorunsuz şekilde çalışması bekleniyor.

Google Translate halihazırda zaten çevrimdışı çalışabiliyor. Fakat yapay zeka desteğiyle daha güçlü hale gelecek olan uygulama, daha anlamlı ve tam cümleler kurabilecek. 35-45 MB arasında boyuta sahip yeni güncelleme birkaç gün içerisinde iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşacak.

Türkçe dahil olmak üzere, Afrikaans, Arnavutça, Arapça, Belarusça, Bengalce, Bulgarca, Katalanca, Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, Hollandaca, İngilizce, Esperanto, Estonca, Filipinli Fince, Fransızca, Galiçya, Gürcüce, Almanca, Yunanca, Guceratça, Haiti Creole, İbranice, Hintçe, Macarca, İzlandaca, Endonezyaca, İrlandaca, İtalyanca, Japonca, Jannada, Korece, Lavtian, Litvanyaca, Makedonca, Malayca, Maltaca, Marathi, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, Slovakça, Slovence, İspanyolca, Svahili, İsveççe, Tamilce, Telugu, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Urduca, Vietnamca ve Galce dillerini destekleyecek.

#Google Translate
#Yapay zeka
#Android
6 yıl önce