|

Steve Jobs'ın Apple kartviziti açık artırmaya çıktı

Dünyanın en değerli teknoloji şirketi haline gelen Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un kartviziti açık artırmayla satıldı. Steve Jobs’a ait olan ve üzerinde Apple’ın klasik gökkuşağı amblemi olan kartvizit 6.259 dolardan alıcı buldu.

Yeni Şafak
10:03 - 17/12/2018 Monday
Güncelleme: 10:06 - 17/12/2018 Monday
Yeni Şafak
Steve Jobs
Steve Jobs

Günümüzde yalnızca Apple olarak bilinen Apple Computer firması Steve Jobs tarafından kurulmuştu. Jobs, kurduğu firmanın CEO’luğunu ölene kadar sürdürdü. 5 Ekim 2011 tarihinde hayata veda eden Jobs’un geride bıraktığı eşyalar da bir servet haline dönüştü. Daha öncesinde Steve Jobs’a ait Mac OS X teknik kılavuzu ve Jobs tarafından doldurulmuş iş başvurusu gibi evraklar oldukça yüksek rakamlara satılmıştı.


Steve Jobs’a ait olan ve üzerinde Apple’ın gökkuşağı şeklindeki amblemi, şirketin adresi ve Steve Jobs’un numarasının da yer aldığı kartvizit bu hafta gerçekleşen bir açık artırmada satıldı. 500 dolardan başlayan açık artırmayı 6.259 dolar teklif veren ve adının açıklanmasını istemeyen birisi kazandı.

Kartvizitin diğer parçalara göre daha düşük bir fiyata satılmasının asıl nedeni üstünde Steve Jobs’un imzasının olmaması olarak belirtiliyor.

#Steve Jobs
#Apple
#Kartvizit
5 years ago