|

Samsung Galaxy S10'un arka kısmı seramik olacak

Samsung, 2015'te çıkardığı Galaxy S6'dan bu yana üst düzey telefonlarında cam kullanıyor. Gelecek seneden itibaren bu durum değişecek görünüyor. Yepyeni bir rapora göre S10 serisinde seramik kullanılabilir.

Yeni Şafak
10:39 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 24/11/2018 Cumartesi
Diğer
Galaxy S10'un arkasında kullanılması planlanan seramik yüzey kablosuz şarja engel olmayacak.
Galaxy S10'un arkasında kullanılması planlanan seramik yüzey kablosuz şarja engel olmayacak.

Samsung'a yakınlığı ile bilinen SamMobile sitesinin haberine göre kavisli 5.8 inç'lik S10 ve büyük kardeşi 6.44 inç'lik modelde (Kimi kaynağa göre 6.2 inç olabilir) seramik arka kısma sahip olacak. En başta renk seçeneği olarak siyah ve beyazın olacağı belirtiliyor.

Teknokulis'in düz ekranlı en alt S10 modelinde ise cam kullanılacak görünüyor. Daha önceki söylentiler ise S10 için çeşitli renkleri işaret etmişti. Bu yeni bilgiyle birlikte düz ekranlı S10'un farklı renklerde çıkması bekleniyor.

Ayrıca Samsung'un başka bir 4. model üstünde çalıştığına dair raporlar da var. Bu modelde ise 6.7 inç'lik ekran, 4 arka kamera ve çift ön kamera olacak. Ayrıca 5G desteği de sunacak. Bu telefonun da arkasında seramik kullanılacağı tahmin ediliyor.

Peki neden seramik? Birincisi çok sert bir malzeme, çizilmelere ve darbelere karşı camdan daha dayanıklı. İkinci olarak metal gibi sinyalleri engellemiyor. Yani kablosuz şarj özelliğinden fedakarlık yapmaya gerek kalmıyor.

#Samsung
#Galaxy S10
#seramik
5 yıl önce