|

Mustang GT'ye kafa tutan Tesla Model 3

Ford Mustang GT ile karşılaşan bir Tesla Model 3 kullanıcısı, diğer araca yarış yapmayı teklif etti. İki otomobilin yarışı Tesla Model 3 sahibi tarafından videoya kaydedildi. YouTube’da paylaşılan yarış videosu binlerce kişi tarafından izlendi.

Yeni Şafak
10:36 - 31/07/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 10:39 - 31/07/2018 الثلاثاء
Diğer
Ford Mustang GT'ye kafa tutan Model 3'ün sürücü koltuğundan bir kare.
Ford Mustang GT'ye kafa tutan Model 3'ün sürücü koltuğundan bir kare.

Elektrikli otomobiller genellikle doğa dostu ve orta yaşlı insanların kullandığı aile tipi binek araçlar olarak görülüyor. Ancak elektrikli motor teknolojisiyle beraber otomobiller çok kısa sürede hızlanabiliyor ve adeta bir sürat canavarı haline gelebiliyor. Bunun bariz bir örneği de Ford Mustang ile yarışan Tesla Model 3 ile karşımıza çıktı.

  • Tesla Model 3, aslında orta sınıf bir aile arabası olarak tasarlandı. Ancak bu otomobilin sakin görüntüsünün altında bir sürat canavarı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 0-140 km hızlanmasını 5.1 saniyede gerçekleştiren otomobil piyasadaki süper spor otomobillere kafa tutabilecek güce sahip.

YouTube’da ‘TeslaExposed’ adlı kanalın sahibi Model 3 aracıyla trafik ışıklarına geliyor ve Ford Mustang GT ile karşılaşıyor. 2015 model Mustang,
4 saniye içinde 164 km/s hıza ulaşan, 435 beygir gücünde ve V8 motora
sahip.

Mustang’e yaklaşan ve yeşil ışık yandıktan sonra yarışa davet eden Model 3, kısa süreliğine de olsa rakibinin önüne geçiyor. Tesla, 1-2 saniye önde kaldıktan sonra Ford Mustang’in kaputunun altındaki canavar gücünü gösteriyor.

#Tesla
#Model 3
#Mustang
#Ford
٪d سنوات قبل