|

Küresel ısınma ile mücadelede yeni karbon yakalama teknolojisi: Uluslararası alanda tanıtılacak

AVB Biyoteknoloji şirketi, manyetizasyon tekniği ile atmosferden karbon yakalayarak saf karbon üretimi sağlayan yenilikçi bir sistem geliştirdi. Şirket sporcuların performansını artırmaya yönelik araştırmaları sırasında keşfettiği, atmosferden karbon yakalama kapasitesine sahip yeni bir teknolojiyi uluslararası alanda tanıtmaya hazırlanıyor.

17:08 - 28/02/2024 Çarşamba
Güncelleme: 17:20 - 28/02/2024 Çarşamba
AA
Sisteme 'Dr Oxygen' adı verildi.
Sisteme 'Dr Oxygen' adı verildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre iklim değişikliği ile mücadele kapsamında firma bünyesinde yapılan çalışmalarda atmosferden karbon yakalayan ve saf karbon üretimi sağlayan yenilikçi bir sistem geliştirildi.
Şirket sporcuların performansını artırmaya yönelik araştırmaları sırasında keşfettiği, atmosferden karbon yakalama kapasitesine sahip yeni bir teknolojiyi uluslararası alanda tanıtmaya hazırlanıyor.
“Dr Oxygen” adı verilen
sistem, havadaki karbon atomlarını manyetize ederek yakalayıp, katı halde saf karbon üretimi sağlıyor.
Bu teknoloji, karbondioksitin atmosferden temizlenmesi ve değerli bir atık ürün olan saf karbonun üretilmesi konusunda önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Moleküler manyetizasyon teknolojisi kullanılarak geliştirilen yöntem, çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlayacak bir girişim olmayı hedefliyor.
Proje hakkında açıklamada bulunan AVB Biyoteknoloji şirketi CEO'su Serkan Tunç, yapılan testlerde hava kirliliğinin yüzde 98 oranında temizlendiğini ve karbon yakalama verimliliğinin yüzde 92 gibi olağanüstü bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Tunç, bu teknolojinin özellikle yüksek karbon salımı yapan sanayi kuruluşları için bir çözüm yolu olmasının yanı sıra bir ek gelir elde etme fırsatı sunduğunu da kaydetti.

Geliştirilen sistemin çimento ve demir çelikten otomotiv sektörüne, şehirlerde hava temizliğinden ev tipi kullanıma kadar geniş bir yelpazede kullanım potansiyeline sahip. Ayrıca, söz konusu teknoloji gerçek zamanlı karbon yakalama takibi ve karbon kredisi üretimi gibi ekonomik değerler de yaratıyor.

#Dr Oxygen
#AVB Biyoteknoloji
#Küresel ısınma
2 ay önce