|

Honda 122 bin aracı geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Honda, 2018 ve 2019 model 122 bin aracını kapılarındaki hata nedeniyle geri çağırdı. Son dönemlerde birçok firma araçlardaki üretim hataları nedeniyle bu tarz işlemler yapmıştı. Honda araçlardaki üretim hatasına ilişkin detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
15:58 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:05 - 22/11/2018 Perşembe
Diğer
Honda Odyssey'in ön konsolu
Honda Odyssey'in ön konsolu

Otomobillerde yaşanan üretim hataları nedeniyle sürücüler seyir esnasın güvenlikle ilgili problemler yaşayabiliyor. Bu tarz sorunlar özellikle son yıllarda çoğalmaya başladı. En son Mercedes’in araçlarını çağırmasının ardından Honda da üretim hatalı araçlarını çağırma kararı aldı.

Otohaber'in haberine göre Honda, 2018 ve 2019 model Odyssey model minivanlarında, aracın otomatik sürgülü kapılarının seyir halinde açılmasına yol açan üretim hatası bulunduğunu duyurdu ve araçlarını servise çağırdı.

2018 ve 2019 model araçları kapsıyor

Japon otomotiv şirketi Honda, Odyssey marka minivanları üretim hatası nedeniyle geri çağırdığını bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, 2018 ve 2019 model 122 bin Odyssey model minivanının, aracın otomatik sürgülü kapılarının seyir halindeyken açılmasına yol açan üretim hatası nedeniyle geri çağrıldığı belirtildi.


Açıklamada, hatanın elektrikli kapının güvenle açılmasını sağlayan yapışkan arka mandallarının doğru çalışmamasından kaynaklandığı ifade edildi.

Honda, araç sahiplerine yaptığı bilgilendirmede, servis ve bayilerinin geri çağrılan araçların ilgili parçalarını değiştireceğini, yeterli yedek parça bulunamaması halinde otomatik sürgünün geçici olarak iptal edilerek kapının elle açılacak hale getirileceğini özellikle vurguladı.

Hatalı araçların büyük bölümünün ABD ve Kanada'da satıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

#otomobil
#honda
#odyssey
#üretim hatası
5 yıl önce