|

'Günah keçisi ilan edildim'

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica'nın Facebook'tan elde ettiği verilerle ilgili açıklama yaptı. Uygulamayı geliştiren Aleksandr Kogan isimli akademisyen Facebook ve Cambridge Analytica şirketleri tarafından günah keçisi ilan edildiğini söyledi.

Yeni Şafak
11:59 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:02 - 22/03/2018 Perşembe
Diğer
Aleksandr Kogan
Aleksandr Kogan
Cambridge Analytica skandalına sebep olan uygulamayı geliştiren Aleksandr Kogan, Facebook ve Cambridge Analytica şirketleri tarafından günah keçisi ilan edildiğini söyledi. Cambridge Üniversitesinde akademisyen olan Kogan, veri toplamaya yönelik
This is Your Digital Life
isimli uygulamayı geliştirmişti.

Kogan, Facebook'un gizlilik ilkelerini çiğnediğinin farkında olmadığını söyledi ve sunulan hizmetin şartlar ve kanunlar çerçevesinde olduğu konusunda Cambridge Analytica'nın onayını aldığını söylüyor. Buldukları veri modelinin kişi bazında pek isabetli olmadığını, Cambridge Analytica'nın politik kampanyalar için seçmen hedeflemeye yönelik "sihir" sattığını belirtti.

Toplanan verilerin seçim sonuçlarını etkilemesi halinde kendisini ‘berbat’ hissedeceğini söyleyen Kogan, politik fikirlerinin Trump ile uyuşmadığını da ekledi.

#Cambridge Analytica
#Facebook
#Uygulama
6 yıl önce