|

Google'ın eski CEO'su Elon Musk'ı yalanladı

Google’ın eski CEO’su, Elon Musk’ın yapay zeka konusundaki düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledi. Schmidt, ‘Elon'ın tamamen yanıldığını düşünüyorum. Bu teknolojinin her bir insanı daha zeki hale getireceğini anlamıyor’ dedi.

Yeni Şafak
14:37 - 28/05/2018 Monday
Güncelleme: 14:58 - 28/05/2018 Monday
Diğer
Eric Schmidt, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.
Eric Schmidt, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

Paris'te VivaTech konferansında konuşan Google'ın eski CEO’su Eric Schmidt, Elon Musk'ın yapay zeka konusunda "tamamen" yanıldığını söyledi. Schmidt, şu anda geliştirilmekte olan yapay zeka teknolojilerinin insanlara gerçekten faydasının dokunacağını, söz konusu edilen işsizlik tehlikesinin de aslında gerçek bir tehlike olmadığını çünkü nüfus yaşlandıkça AI'nin iş gücü ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

  • Musk hakkında konuşan Schmidt, "Elon'ın tamamen yanıldığını düşünüyorum. Bu teknolojinin her bir insanı daha zeki hale getireceğini anlamıyor. Gerçek olan şu ki, AI ve makine öğrenme teknolojileri insanlık için temel olarak iyi şeyler" şeklinde konuştu.

Zuckerberg'de aynı görüşte

"Terminator AI" endişeleri konusunda Schmidt, teknolojiyi kötüye kullanmanın önüne geçmedeki en iyi yolun, teknolojiyi denetim altında tutmak olduğunu söylüyor. Schmidt, "Ben, şöyle bir örnek verebilirim. Telefonu kötü insanlar kullanabilir diye icat etmemek mantıklı olur muydu? Hayır, telefonu icat edersiniz ve telefonun kötüye kullanılmasını engellemek için onu denetim altında tutarsınız" dedi.

Yapay zeka konusundaki en büyük endişelerden biri olarak görülen, yapay zekanın mesleklerimizi elimizden alma ihtimaliyle ilgili Schmidt, oldukça iyimser yaklaşıyor. Schmidt, İnsanların giderek daha az çocuk sahibi olduğunu ve ileride iş gücü olarak yapay zekanın bu boşluğu doldurarak insanların işlerini kolaylaştıracağını düşünüyor.

Mark Zuckerberg tarafından da, Elon Musk'ın AI konusundaki söylemleri eleştirilmişti. Elon Musk'ın AI hakkındaki görüşlerinin "aşırı karamsar" ve "sorumsuz" olduğunu söyleyen Zuckerberg de, AI hakkında Schmidt gibi düşünüyor. Zuckerberg'in bu cevapları, Elon Musk'ın AI'nın insanlığa karşı tehdit oluşturduğunu söylemesi üzerine gelmişti. Musk, insanların "sokaklarda insan öldüren robotlar görene kadar" AI'ya nasıl tepki vereceğini bilmeyeceğini söyledi.

Ancak şu da var ki Schmidt ve Zuckerberg, kendileri AI yapımının içindeki kişiler. Doğal olarak kendi üzerinde çalıştıkları işi karalayacak söylemlerden kaçınıyor ve pozitif bir algı yaratmaya çalışıyor olabilir.

Anlaşılan, yapay zeka konusunda herkesin kendine ait güçlü bir inancı var. Ama geleceği kendimiz tecrübe etmeden, AI'nın dünyamızı tam olarak nasıl değiştireceğini, ne etki yapacağını kestirmek pek mümkün görünmüyor.

#Google
#Alphabet
#Eric Schmidt
#Elon Musk
6 years ago