|

Gezegenin hakimleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yapay zeka üretiminde lider ülkelerin dünyayı yönetme gücüne sahip olacağını kaydetti. Putin, yapay zeka teknolojilerinin fırsatlarla birlikte bazı tehditleri de beraberinde getirdiğini belirterek ‘yapay zeka tekeli'ne karşı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 03:18 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Gezegenin hakimleri
​Gezegenin hakimleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son günlerde hararetli tartışmalara konu olan ‘yapay zeka’ teknolojisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya’da Cuma günü öğrencilerle buluşan Putin, “Yapay zeka tekelinin birilerinin eline geçmesini istemezdim” ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı, yapay zeka üretiminde lider olanların dünyayı yönetme gücünü ele geçireceğini kaydetti.

MUSK DA UYARMIŞTI

Putin, yapay zeka teknolojilerindeki gelişmelerin, öngörülmesi zor fırsatlarla birlikte tehditleri de beraberinde getirdiğinin altını çizdi. Teknoloji devleri SpaceX ve Tesla Motors firmalarının CEO’su Elon Musk da geçtiğimiz aylarda yapay zeka uyarısı yapmış, yapay zekanın insanoğlunu geride bırakarak gezegene hakim olacağı teorisini dile getirmişti. Musk, yapay zekanın insanlık için en büyük tehlike olabileceğini söylemişti.

#Rusya
#SpaceX
#Tesla Motors
#Elon Musk
#Vladimir Putin
7 yıl önce