|

Facebook videolarını artık 'minik pencerelerde' seyredebiliyoruz

Geçtiğimiz günlerde dahili video servisi projesini hayata geçiren Facebook'un şimdiki hamlesi ise mevcut video gösterimlerinde düzenlemeye gitmek oldu. Hedef tabii ki Youtube.

Yeni Şafak
18:02 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 18:04 - 7/07/2015 Salı
Diğer

Gerek sitede kalınma süresi olsun gerekse de ziyaretçi trafiği olsun Facebook'un en büyük rakibi bildiğimiz gibi Youtube. Ki zaten dünya genelinde Google'ı hemen gerisinde gelen siteler de sırasıyla Facebook ile Youtube.



Hal böyleyken Facebook'ta rakibini elinden geldiğince ekarte edebilmek için video iyileştirmelerine yönelik girişimlerini bir bir hayata geçirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde

Facebook'un şimdiki hamlesi ise mevcut video gösterimlerinde düzenlemeye gitmek oldu.



Bildiğimiz gibi halihazırda sayfayı kaydırdığımız zaman videoların da oynatımı otomatik olarak duruyor. Bu, kota tasarrufu adına alınan ve bu bağlamda oldukça mantıklı sayılabilecek bir önlem olsa da örneğin bir taraftan dinlerken diğer taraftan gezinmeyi sürdürmek gibi senaryolar da haliyle işe yaramıyor. İşte yeni uygulama ile birlikte artık videoların da akar pencere şeklinde konumlandırılmasına karar veren Facebook böylece video izlerken gezintinin sürdürülmesine de imkan tanımış oldu.





Video oynatıcı içerisine konulan tuş üzerinden işleyen düzenekte yapmamız gereken sadece tuşa basmaktan ibaret bu sayede video istediğimiz yere sürükleyebildiğimiz küçük bir pencere formuna dönüşüyor ve biz de sayfada aşağıya indikçe videoyu da beraberimizde gezdiriyoruz. Keza yine uygulama ile birlikte dilerse videoları Facebook dışarısına yerleştirebilme yahut döndürme gibi imkanlarımız da mevcut. Yani Galaxy Note veya LG G gibi modellerdeki işlevselliğin aynısını hayata geçirmiş Facebook.



Şimdilik pilot olarak belirli bölgelerde başlatılan uygulamanın (örneğin bize gelmemiş henüz) önümüzdeki günlerde kademeli olarak yayılacağını da not olarak düşelim.





#facebook
#youtube
#sosyal ağ
#sosyal medya
9 yıl önce