|

Careem'den 14 milyon kullanıcı bilgisi çalındı

Çevrimiçi araç çağırma hizmeti sunan ve Uber’e rakip olan Careem, siber saldırıya uğradı. Türkiye başta olmak üzere 13 ülkedeki 14 milyon kullanıcı verisini çaldıran şirket, ‘Ekibimiz derhal bu durumu inceleme altına aldı’ açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
09:42 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 09:45 - 24/04/2018 Salı
Diğer
Careem, uygulama üzerinden lüks araç çağırma hizmeti  sunuyor.
Careem, uygulama üzerinden lüks araç çağırma hizmeti sunuyor.

Akıllı telefon uygulamasıyla lüks araç çağırma hizmeti veren Careem, başta Türkiye olmak üzere 13 farklı ülkedeki milyonlarca kullanıcısının verilerini çaldırdı. Firmanın hizmet verdiği ülkeler arasında Türkiye, Pakistan, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika yer alıyor. Şirketin yaptığı açıklamada 14 Ocak 2018’de, verilerin depolandığı sunuculara bilgisayar korsanları tarafından yetkisiz erişim yapıldığı belirtildi.

Careem’in yaptığı açıklamada, ‘Ekibimiz derhal bu durumu inceleme altına aldı, bu işlemde harici bir siber güvenlik firması ile birlikte çalışmak suretiyle müşterilerimiz ve kaptanlarımızı korumak için ve hizmetlerimiz kesintiye uğramamış olduğundan emin olmak için çalışmaya koyuldu. Bu bilgilerin tamamen farklı bir sistemde güvenli bir şekilde tutulduğunu teyit etmek isteriz’ ifadeleri yer aldı.

Siber saldırının ardından kullanıcıların aklına direk olarak kredi kartı bilgilerinin tehlikede olup olmadığı geldi. Careem firması kredi kartı bilgilerinin ayrı bir sistemde tutulduğunu ve kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu belirtti.

Careem, üyelerinin yapması gerekenleri aşağıdaki gibi sıralıyor

  1. Careem ve benzer detayları kullandığınız başka hesaplarınızda parolanızı güncelleyerek iyi parola yönetimi uygulayın.
  2. Güçlü bir karakter dizisi kullanın ve aynı parolayı birden fazla site için kullanmamaya çalışın.
  3. Kişisel bilgilerinizi isteyen veya bir web sitesine yönlendirerek bunları isteyen kötü niyetli yazışmalara karşı uyanık ve dikkatli olun.
  4. Bilinmeyen e-posta adreslerinden gelen linklere tıklamayın ve eklentileri indirmeyin. Banka hesabınızı ve kredi kartı ekstrelerinizi şüpheli işlemlere karşı incelemeyi ihmal etmeyin – herhangi bir beklenmedik durumla karşılaşmanız halinde, bankanızı arayın.

Yaşadıkları krizi ve yapılması gerekenleri üyelerine mail atarak ayrıntılı şekilde açıklayan şirket üyelerinden özür dileyerek yaşananlardan çok şey öğrendiklerini artık daha güçlü bir organizasyon olarak yollarına devam edeceklerini belirtti.

#Careem
#Siber saldırı
#Bilgisayar korsanları
6 yıl önce