|

Avustralya’da gökyüzünde yaşanan patlama korkuya neden oldu

Avustralya’nın Perth şehrinde gece gökyüzünde oluşan patlama ve parlama yine UFO söylentilerinin gündeme gelmesine neden oldu. Yapılan şikayetler üzerine olaya ilişkin araştırmaya koyulan uzmanlar olaya bir meteorun neden olduğunu açıkladı. Gerçekleşen patlamalara ise vakit kaybetmeden açıklık getirdi.

Yeni Şafak
14:39 - 31/08/2018 الجمعة
Güncelleme: 14:40 - 31/08/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Avustralya'da gökyüzünde yaşanan patlamaya bir meteorun neden olduğu anlaşıldı.
Avustralya'da gökyüzünde yaşanan patlamaya bir meteorun neden olduğu anlaşıldı.

Avustralya’nın Perth şehrinde gece gökyüzünde oluşan patlama ve parlama yine UFO söylentilerinin gündeme gelmesine ve sosyal medyada ortalığın karışmasına neden oldu.

Gökyüzünde gerçekleşen patlamayı kaydeden ve gören kişiler salı akşamı Avustralya’nın Yangın ve Acil Durum Hizmetleri Departmanı’nı telefon yağmuruna tuttu. Durum üzerine olayı hemen araştıran uzmanlar söz konusu patlamaya bir meteorun neden olduğunu açıkladı ve sosyal medya da yaşanan kargaşanın önüne geçmiş oldu.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre atmosfere giren meteorlar yanarak yok oluyor. Büyük çaplı meteorların ise yüzde 2 veya 3’ü sadece yeryüzüne ulaşma imkanı buluyor. Bu olay sırasında ise meteorlar yanarak şiddetli ışıldamalar açığa çıkarabiliyor. Lakin söz konusu patlamaların nedenini ise meteorun yapısından kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

İşte o meteora ait patlama görüntüleri:



#Avustralya
#Meteor
#Patlama
٪d سنوات قبل