|

Afrika’daki yarık büyümeye devam ediyor

Afrika’nın doğusunda yaşanan depremler sonucu oluşan yarık, bilim insanları tarafından incelenmeye devam ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilen ilk bulgulara göre söz konusu yarık giderek büyümeye devam ediyor.

Yeni Şafak
16:03 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:24 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bilim insanları bölünmenin ne zaman tamamlanacağını tam olarak hesaplamaya çalışıyor
Bilim insanları bölünmenin ne zaman tamamlanacağını tam olarak hesaplamaya çalışıyor

Etiyopya’da yaşanan depremin ardından oluşan yarık, Kenya’da oluşan deprem ile büyüyerek devam etti. Bilim insanlarını ve yerel halkı korkutan topraktaki bu yarığın yeni bir kıtanın habercisi olacağı ifade edildi.


Oluşan yarığı hayretle karşılayan bilim insanları, olayın hemen ardından incelemelere başladı. Yapılan araştırmalar ve volkanik hareketlerin neticesinde bilim insanları, Afrika kıtasının doğusunda yeni bir kıtanın oluşacağı kanaatine vardı. İncelemelerini derinleştirdikçe ortaya çıkan sonuç bilim insanlarını korkutmaya da başladı. Milimetre milimetre büyüyen yarıkları tespit eden bilim insanları, oluşumun ne zaman tamamlanacağını hesaplamaya çalışıyor.


Bu doğa olayı neticesinde yaşanan depremler neticesinde yerel halk tedirgin durumda ve olaya ilişkin bir açıklama bekliyor. Lakin çalışmaların hali hazırda sürmesi ve yaşanacak doğa olaylarının kestirilememesi korkunun giderek büyümesine neden oluyor.


Söz konusu depremler neticesinde oluşan yarığın 50 metre derinliğinde 20 metre genişliğinde ve 700 metre uzunluğunda olduğu tespit edildi. Bu yarığın giderek büyüdüğü de bilim insanları tarafından açıklandı.


#Afrika
#Yeni kıta
#Deprem
6 yıl önce