|

1.5 milyon TL değerindeki araç hurdaya döndü

Belçika’nın efsanevi Spa-Francorchamps pistinde yaşanan bir kaza akıllara durgunluk verdi. 1.5 milyon TL değerindeki Lamborghini Huracan, yarış esnasında yandaki aracın etkisiyle bariyerlere girdi. Pistin kenarında görevli dört kişi ve sürücü yaralandı.

Yeni Şafak
15:25 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Lamborghini Huracan Super Trofeo kaza anı.
Lamborghini Huracan Super Trofeo kaza anı.

Belçika’da Spa-Francorchamps pistinde geçtiğimiz Cumartesi günü bir yarış gerçekleşti. Birçok spor aracın yer aldığı yarışta 26 yaşındaki İsveçli pilot Fredrik Blomstedt, Lamborghini Huracan marka araçla yerini almıştı. Yarış başladıktan bir süre sonra inanılmaz bir kaza meydana geldi.

630 beygir gücündeki Lamborghini Huracan, yarış esnasında başka bir aracın yandan dokunması sonucu sürücüsü kontrolünü kaybederek 230 km hızla giden aracıyla pistin dışına çıkıp bariyerlere hızla girdi.

Yaşanan o kaza, yarış pistindeki kameralara işte böyle yansıdı.



Pistin kenarındaki görevlilerden üçü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken biri kazadan kaçamayıp ağır yaralandı. 26 yaşındaki İsveçli yarış pilotu Fredrik Blomstedt ise sağlık durumu iyi. Olay gününden beri hastanede kontrol altında.

Yarış için özel tasarlanan Lamborghini Huracan Super Trofeo, 5.2 litrelik V10 motoroa sahip. Araç gücünü 630 beygirlik güçten karşılıyor.




#Lamborghini Huracan Super Trofeo
#Belçika
#Spa-Francorchamps
6 yıl önce