|

Son dakika - Batman'da eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist tutuklandı

Son dakika haber, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda, Diyarbakır kırsalından gelerek Batman'daki üst düzey yöneticilere yönelik eylem amaçlı geldiği tespit edilen PKK'lı terörist yakalandı.

Yeni Şafak
18:06 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 15:17 - 25/11/2016 Cuma
DHA

Son dakika haberi olarak Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda, Diyarbakır kırsalından gelerek Batman'daki üst düzey yöneticilere yönelik eylem amaçlı geldiği tespit edilen PKK'lı teröristin yakalandığı bildirildi.



Batman Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, çeşitli tarihlerde 2 PKK'lının yakalandığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:


"İlimiz Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütüne yönelik faaliyetlerini deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; 21.11.2016 Pazartesi günü, Batman-Bismil yolu uygulama noktasında hakkında terör nitelikli kayıp şahıs olarak arama kaydı bulunan bir şahıs yakalanarak, 22.11.2016 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. 23.11.2016 tarihinde silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve Diyarbakır kırsalında batman il merkezine kamu kurumların üst düzey yöneticilerine yönelik eylem, keşif ve araştırma amaçlı geldiği tespit edilen bir terörist üzerinde ruhsatsız tabancayla yakalanarak, çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanmıştır.



Batman'dan diğer haberler


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, kentte bulunan halkevleri, kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülüyor.



İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından Batman'da vatandaşların hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşması için başlatılan çalışmalar sürüyor.



Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Belediyesine bağlı halkevlerinin, kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.



Aksoy, bu kapsamda Beşevler Mahallesi'ndeki Edip Solmaz, Huzur Mahallesi'ndeki Ahmet Kaya ve Petrolkent Mahallesi'ndeki Mehmet Sincar halkevleri binalarının artık kütüphane ve etüt merkezi olarak hizmet vereceğini dile getirdi.



Bu kütüphane ve etüt merkezlerinde TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlık amacıyla iki sınıf, salon ve kütüphane oluşturulacağını aktaran Aksoy, "Bu dönüşümün amacı çocuklara ve gençlere eğitim alanı yaratarak, çocukları ve gençleri topluma kazandırmak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır." ifadelerini kullandı.



Batman merkezli FETÖ operasyonu: 5 gözaltı



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Batman merkezli yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.


Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı öne sürülen kişilerle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Batman ve Ankara'da operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında öğretim üyesinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.



#Batman
#PKK
#Eylem hazırlığı
#Terörist
#son dakika haberleri
#tutuklama
7 yıl önce