|

Yıldırım'dan İnce'ye apolet tepkisi: Cıbılın kabadayısı

Başbakan Binali Yıldırım, Muharrem İnce’nin “Korg. İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğim” sözlerine tepki göstererek “Bunlara bizim memlekette, cıbılın kabadayısı, derler” dedi. Tokat ve Sivas mitinglerinde konuşan Yıldırım, muhalefetin ekonomik büyümeye ‘beton ekonomisi’ benzetmesini eleştirdi. Yıldırım, “Soruyorum: İnsansız hava aracı beton mu?.. Atak helikopterini üreterek şu anda ihraç bile ediyoruz. Uydu teknolojisi, ileri teknoloji değil mi?” diye sordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:36 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım, Tokat ve Sivas mitinglerinde konuştu
​Başbakan Binali Yıldırım, Tokat ve Sivas mitinglerinde konuştu

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin 2018 ilk çeyreğinde 7,4 büyüyerek dünya şampiyonu olmasını ‘beton ekonomisi’ diye yorumlayan muhalefete şöyle seslendi: “Ekonomi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Soruyorum, insansız hava aracı beton mu? Atak helikopterini üreterek şu anda ihracatını bile yapıyoruz. Uydu teknolojisi yüksek teknoloji değil mi?”

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçim kampanyasına yoğun bir programla devam ediyor. Bayramın ilk günü Erzincan’ın Kemah ilçesi kırsalında 3 teröristi etkisiz hale getiren komandolarla biraraya gelen Yıldırım, ardından hastanenede tedavi görenleri ziyaret etti, daha sonra Youtube kanalı Babala TV’de soruları cevaplandırdı.

Yıldırım dün de Tokat ve Sivas’ta vatandaşlarla buluştu. Dünkü Tokat mitinginde vatandaşın açtığı “Apolet sökmek, traktöre binmeye benzemez” pankartını okuyan Yıldırım, CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye şu sözlerle yüklendi: “Seyid Onbaşılar, Nene Hatunlar daha ölmedi. Bu tip, böyle atıp tutanlara bizim memlekette ne derler biliyor musunuz? Cıbılın kabadayısı derler.”

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

Türkiye’nin ekonomik kriz içinde olduğu iddiasını dillendirenlerin yalan söylediğini kaydeden Yıldırım, “Tutturmuşlar ‘ekonomi kötüye gidiyor’, boşa sevinmeyin, Türkiye’nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Madem durum kötü o halde 2018’in ilk 4 ayının büyümesi neden 7,4 oldu? Dünyada niye bir numara oldu? Büyümede Türkiye tekrar bir numara. Buna ne diyeceksiniz?” diye sordu. Muhalefetin büyümeye ‘beton ekonomisi’ dediğini hatırlatan Yıldırım, “Soruyorum, insansız hava aracı beton mu? Atak helikopterini üreterek şu anda ihracatını bile yapıyoruz. Uydu teknolojisi yüksek teknoloji değil mi? Ne diyorlar bunlar, ‘Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız. Hızlı trene ne lüzum var.’ Göçe sebep oluyormuş. Akla bak akla. Allah akıl fikir versin, ne diyeyim. Bunların kafaları teknolojiye, çağdaşlaşmaya, gelişmeye kapalı. O zaman yola da tünele de lüzum yok, yürüyerek gidelim” diye konuştu.

KOLTUĞUMU YOK ETMEK İÇİN...

Youtube internet kanalındaki konuşmasında ise parlamenter sistemin sürekli kriz ve darbeler ürettiğinin altını çizen Yıldırım, “15 Temmuz’a gelinceye kadar Türkiye en az beş darbe yaşadı. Burada anlatmak istediğim şey şu; vatandaşlarıma o gün de aynı şeyi söyledim, bugün de aynı yerdeyim. Eğer bu sistemin değişmesi için kendi koltuğumu yok etmek için kendimi parçalıyorsam demek ki bu ülkemiz için iyi bir şey. Geleceğimiz için iyi bir şey. Bu ülke için, bu bayrak için bir Ali değil, Binali feda olsun” ifadelerini kullandı. Dünyada küresel anlamda çok kötü şeyler yaşandığını bildiren Başbakan, bu yüzden Türkiye’nin bölgesinde sağlam durması gerektiğini, 24 Haziran seçimlerinin de ‘beka meselesi’ heline geldiğine işaret ederek, “Emperyal güçler bir uydu terör örgütü kurarak Türkiye’yi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bu ülkeyi kimse bölemez. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz” açıklaması yaptı.


  • Dersim’le
    yüzleşmeliyiz
  • Başbakan Binali Yıldırım dün akşam İstanbul’da Alevi Kanaat önderleri ile bir araya geldi. Programda konuşma yapan Yıldırım, Dersim’le bu ülkenin yüzleşmesi gerektiğni söyledi. 1938 Dersim olaylarının büyük bir acı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Dersim ile bu ülke yüzleşmelidir. Çok açık söylüyorum, hiç bir yanlışın arkasında durmak gibi bir lüksümüz yok. O dönem Dersim’i yapanlar, bugün bunun bir şekilde öz eleştirisini, hesabını vermelidir. Devlet yaptı, devlet yanlış yapabilir. Yapmaması gerekir ama yanlış yapılmıştır. Bir daha bu yanlışların olmaması için bu meselenin de ele alınıp açık, samimi bir şekilde toplumla paylaşılması gerekir” dedi.

Yargı matematik değil

Başbakan Yıldırım, Youtube kanalı Babala TV'deki açıklamasında, 15 Temmuz'da Türkiye'nin felaketin eşiğinden döndüğünü, FETÖ'cü teröristleri azmettiren emperyal güçler bulunduğunu vurguladı; bu örgütün 'işin sadece görünen kısmı' olduğunu söyledi.

"Ben o güne kadar bir şeyde yanıldığımı anladım. Gençler apolitik, gençler ülke meseleleriyle ilgilenmiyor diye düşünürdüm ama o gece meydanın üçte biri gençlerle doluydu. İnsanların yarısı kadındı. O manzarayı görünce ülkemle, ülkem insanıyla, gençleriyle bir kez daha gurur duydum" diyen Yıldırım, 15 Temmuz sonrası soruşturmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Mahkemeler nasıl yargılama yapıyor? Bir şeyin bilinmesi lazım. Gönlümüz hiçbir suçsuz insanın ceza çekmesi değildir. Suçsuzsa ceza çekmemeli. Bu bir ilke, yaşla kuru birbirinden ayrılmalı. Ancak yargı matematik gibi değil, iki kere iki dört değil. Yargıda veya hukukta iki kere iki üçle beş arasında bir sayı. Niye? Birisini alıyorsunuz, onunla ilgili bir iddia üzerine alıyorsunuz zaten, bir suçlama var. Sizin o suçlamayı çürütmeniz için büyük bir mücadele vermeniz lazım, bu da mağduriyet oluşturuyor. Öbür taraf, suçlayan taraf iddiasında ısrarlı oluyor, bu yüzden de zaman geçiyor. Sonunda belki masum olduğunuz anlaşılıyor ama yaşadığınız o üzüntü, o mağduriyet yanınıza kâr kalıyor. Keşke yargı daha hızlı çalışsa, bu davaları bir an önce sonuçlandırsa. Bizim onlara talimat verme, yönetme gibi bir hakkımız yok."

#Tokat
#Sivas
#Binali Yıldırım
#Muharrem İnce
6 yıl önce