|

Yeni sistem için Erdoğan

Partilerin milletvekili listelerini açıklamasının ardından iller seçim havasına girdi. Meclis’e iki milletvekili gönderecek olan Çankırı’da cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alacağı görüşü hakim. Çankırılılar yeni sistem için Erdoğan diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 الأحد
Güncelleme: 01:48 - 27/05/2018 الأحد
Yeni Şafak
Çankırılılardan net mesaj: Yeni sistem için Erdoğan
Çankırılılardan net mesaj: Yeni sistem için Erdoğan

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün Çorum’dan sonraki durağı Çankırı oldu. Çankırılı gençler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne tam destek için Erdoğan’ın arkasında olduklarını belirtirken CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “Gel Muharrem” şeklinde çağrılışına tepki gösteriyor. İşte Çankırılıların seçim ve adaylara ilişkin görüşleri:

BİRLİK OLMA ZAMANI

* Yunus Öztürk: Adaylar içinde en kuvvetli Erdoğan’ı görüyorum. Türkiye birçok zor durumdan geçiyor. Bunun için hep beraber birlik olmamız lazım. Devlet Bahçeli’nin de politikalarını beğeniyorum. Emeklilere verilen ikramiye bizleri mutlu etti. Kurban Bayramı’nda kurban paramızı devlet veriyor. Bu başlangıç için çok iyi oldu.

YENİ SİSTEME TAM DESTEK

* Nuri Tarhanacı: Devletimizi milletimizi düşünüyoruz. Seçimlerin ilk turda biteceğini düşünüyorum.

* Mustafa Yiğitbaş: AK Parti yine bir zafer ile çıkacak. Ortamı görüyoruz, başkası olsa daha mı iyi olacak. İnşallah Erdoğan bu seçimde tekrar başımıza gelecek

CUMHUR İTTİFAKINI MİLLET İSTEDİ

* Hacı Hüseyin Öztürk: Bizler Türkiye’nin geleceği için onu istiyoruz. Diğer adayları zayıf görüyorum. Cumhur İttifakı’nı millet istedi.

* Ali Doğan: Erdoğan üzerinden Türkiye’yi karalama kampanyası başlattılar. Biz Çankırılı olarak bizim sevdamız ak, davamız ak, hak olan davada zafer muhakkak sloganıyla yola çıktık.

SEÇİMLER ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

* Arif Bektaş: Seçimler AK Parti açısından çantada keklik değil. Ama Cumhurbaşkanı’na teveccüh büyük. MHP ile AK Parti’nin yaptığı Cumhur İttifakı’nın başarılı olmasını istiyoruz.


Akşener’in yönü belli değil

Mehmet Arpa ve Güllü Arpa da görüşlerini şöyle anlattı: “Bu seçimlerde Erdoğan ilk turda alır. AK Parti’nin yapmadığı iş mi kaldı? Ankara’da yaşarken kuyruklarda canımız çıkıyordu. Biz bunun acısını çektik. Bizlere çok ağır geliyordu. Benim ticari aracım vardı, benzin kuyruğunda beklerdim. Erdoğan, cesur ve yiğit bir insan. Rahmetli babamın burada bir evi vardı toprak binaydı. Biz bunu süpürdük bunu beton binaya döndürdük.

Aynı hükümet de öyle, hala eskide mi yürüyeceğiz? O zaman babamın toprak binasında mı oturayım? Bir yenilik olacak. Erdoğan’ın müthiş kafası çalışıyor. Yenilik de budur. Bu yeni sistemin başında Erdoğan olmazsa olmaz. Muharrem İnce’nin nereye döndüğünü göremiyorum. Konuşması sabit değil. Meral Akşener’in partisinin yönü belli değil. CHP’dan umudumuz yok.”


Muhalefet yıkarım diyor

24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakmayacaklarının altını çizen İlhan Çelik ise “Allah daima muzaffer eylesin. Oyumuz ondan yana. Bütün mazlum coğrafyasındaki insanların hepsinin tek umudu Tayyip Erdoğan’dır. Şu anda ki seçimler Türkiye’de yapılmıyor. Bütün dünya bunu takip ediyor. Afganistan, Filistin, Somali ‘Tayyip Erdoğan’ diyor. Tayyip Erdoğan’a yapamadıklarını ekonomik yönden yapmaya çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklar” dedi. Mevlüt Baykaya da, “Tayyip Erdoğan’ın karşısında diğer adayların hiçbir şansı yok. Onların amacı Tayyip Erdoğan’ı yıkalım Türkiye geri gitsin, eski düzene geri dönelim. Onların hiçbirisi Türkiye’yi yönetecek kapasitede değil. Yaparım demiyorlar, Erdoğan’ın yaptığını satarım diyorlar, bunlardan lider olur mu? Oyumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vereceğim” dedi.


Karamollaoğlu kulaklarını tıkadı

Orhan Mercan ise “Bizim oyumuz belli Reis’e oy vereceğiz. Yaptıkları belli, öbür taraftan verecek bir lider göremiyoruz. Ben hastaneden emekliyim. Hastaneye hastalar sabah dört gibi geliyorlardı. Sıra gelmiyordu. İlaç kuyruğu bir taraftan. Bu hükümet Marmaray’a kadar yaptı. Şehir hastaneleri yapılıyor. Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için dört benzemez bir araya geldi. Erbakan Hoca’nın kemikleri sızlıyor. Erbakan’ın uzantısı olarak Temel Karamollaoğlu’nun da Cumhur İttifakı’na katılmasını isterdik. Maalesef bunu göremedi, kulaklarını tıkadı” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Çankırı
#Yeni Şafak
٪d سنوات قبل