|

Kandil’deki lider takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik’in, Kuzey Irak ve Kandil’de terör örgütü PKK’nın belini kıracak operasyonlar yaptığına vurgu yaparak, “İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil’de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil’deki bunların lider takımını hallettik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:12 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisini dinlemeye gelen 100 bin Şanlıurfalıya seslendi.
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisini dinlemeye gelen 100 bin Şanlıurfalıya seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisini dinlemeye gelen 100 bin Şanlıurfalıya seslendi. Kuzey Irak’ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi: Buradan sınırımızın hemen öte yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimi selamlıyorum. Şanlıurfa, ülkemizde en çok Suriyeli sığınmacı barındıran şehrimiz. Gösterdiğiniz kardeşlik için, ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakarlığı yaptığınızı biliyorum. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütünden bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken, orada kendilerini güvende hissetmeyenler bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar.

TOPRAKLARINA DÖNÜYORLAR

Türkiye önce Cerablus’tan El Bab’a kadar olan kısmı, sonra da Afrin’i güvenli hale getirdi. Bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü, Cerablus’a döndü, şimdi Afrin’e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getiriyoruz ve Münbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler.

BELLERİNİ KIRIYORUZ

Kuzey Irak’ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonlar sürüyor. İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil’de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil’deki bunların lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa’nın yanıbaşındaki yerlere geliyor. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz.


BİRAZ DAHA SABIR

Böylece Şanlıurfa’daki Suriyelilerin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. İşte o gün geldiğinde geride ne kalacak biliyor musunuz? Gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz? Şanlıurfalıların kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak.

Şanlıurfa zaten şanlıydı, şanının üzerine şan katacak. Yıllardır süren bu durumun sizleri zorladığını, sıkıntıya soktuğunu da biliyorum. Sizlerden biraz daha sabır istiyorum. Unutmayın, ‘men sabera zafera’, ‘kim ki sabreder zafere ulaşır’. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. İnşallah Şanlıurfa’nın yanıbaşındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Bunun için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Şanlıurfalıların ekmeğini ve tüm imkanlarını nasıl bölüştüğünü tarih yazacak.

BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRELİM

Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. 24 Haziran’da siz bize desteği ve yetkiyi verin, başladığımız işi bitirelim.

  • Kimi aldatıyorsunuz
  • Erdoğan, “Çıkmış diyor ki Bay Kemal, ‘başörtüsü sorununu ben çözdüm’ Sen kimsin ya? Senin partinin milletvekili ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başını açtı ya. Aynı zamanda 411 ile ilgili hatırlayın Bay Kemal’in imzası var, Bay Muharrem’in imzası var. Anayasa Mahkemesi’ne götürdünüz. Siz kimi aldatıyorsunuz? Adamlar imam hatip okullarıyla dalga geçiyor. Niye dalga geçiyorsunuz? Ben de imam hatipliyim. Devletin okulları değil mi bunlar? Dört çocuğumun dördü de imam hatip mezunu. Ve biz şu anda bu milletin hizmetkarıyız. Biz bu FETÖ’cüleri de biliyoruz. Ve Bay Kemal’in, Bay Muharrem’in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? DEAŞ’ı biz kovduk, FETÖ’yü kovuyoruz, PKK’yı aynı şekilde. Mahallelerimizi biliyorsunuz çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden biz geldik, siz bizim arkamızda durdunuz” dedi.

Uber randevu istedi, vermedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer durağı da Mardin oldu. Kendisini bekleyen çoskulu kalabalığa seslenen Erdoğan, ardından da 18 ulusal ve 250 yerel radyonun ortak yayınında soruları cevapladı. Programda muhalefet partilerinin parlamenter sisteme dönüş söylemini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16 Nisan’da biz Türkiye’de bir anayasa oylaması yapmadık mı? Millet o defteri kapattı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaman zaman ekibinizin içinde fikirlerinize katılmıyanlar oluyor mu?” sorusuna Merkez Bankası’nı gönderme yaparak cevap verdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

MB’YE SERT MESAJ

“Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Nihai karar verici olan kim? Liderdir. Çünkü sonunda hesabı millete kim verecek? O verecek. Zaman zaman biz bunu bazı kurumlarımızda yaşıyoruz. O kurumlar bağımsız kurumlar havasıyla kendilerine göre adımlar atıyorlar. Peki faturayı kim ödüyor? Faturayı siyasetçi ödüyor. Burayı çok iyi düşünmemiz lazım. Faturayı ödeyen, istişaresini yaptıktan sonra kararını da o verir.”

TAKSİCİLERİ EZDİRMEYİZ

Erdoğan, taksicilerin tepkisini çeken Uber’le ilgili de mesajlar verdi. Erdoğan, “ Uber’i taksicilerimiz karşısında farklı bir oyun olarak görüyorum. Ve taksicilerimizi Uber politikasına yedirmemek gerekir. Organizasyonun patronu benden randevu istedi. Ben randevu vermedim. Bizde şu anda taksicilik sistemi zaten oturmuş bir sistem. Dolayısıyla ülkemize şimdi bir de Uber’i sokarak taksicilerimizi sıkıntıya düşürmeyiz.” ifadelerini kullandı.

3. HAVALİMANINA İNECEK

Erdoğan programda ayrıca bugün Gaziantep mitinginin ardından uçakla İstanbul’a döneceğini ve uçağının 3. havalimanına ineceğini söyledi. Erdoğan havalimanında da Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yeni yapılanmayı açıklayacağını ifade etti.

  • El Bab’a bilimler fakültesi açıyoruz
  • Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, şehre son 16 yılda toplamda 43 milyar lira yatırım yapıldığını bildirdi. Bunu ne CHP ne HDP ne de diğerlerinin anlayabileceğini kaydeden Erdoğan, “Biz, yapım ekibiyiz, onlar ise yıkım ekibi” dedi. Şanlıurfa’da eğitimde 11 bin 250 derslik yapıldığını dile getiren Erdoğan, ilk ve orta öğretimde ihtiyaç sahibi öğrencilere yaklaşık 440 milyon lira tutarında eğitim bursu verildiğini açıkladı. Yüksek öğrenim öğrencileri için 3 bin 36 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını belirten Erdoğan, birkaç yıl içinde Şanlıurfa, Viranşehir ve Siverek’te bin 550 kişilik yurt binalarının açılacağını aktardı.
  • Harran Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı’nın beraber çalışarak El Bab’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılacağını duyuran Erdoğan, “Fakültemizde eğitim, 2018’in Eylül ayında başlıyor” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kandil
#TSK
6 yıl önce