|

İkinci Güneş Motel

CHP’nin İP’e 15 vekillik desteğini değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sözkonusu gelişmeyi ‘İkinci Güneş Motel vakası’ olarak yorumladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan

Kendi siyasetini geliştiremeyen, topluma bir şey vadetmeyen bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıya bulunduklarınıvurgulayan Turan, “CHP’nin geçmişteki muvazaalı hiçbir işinden ders almadığı anlaşılmıştır. 1977’deki Güneş Moteli olayı CHP’nin sonunu getirmişti.

Yeni bir ‘Güneş Motel’ olayıyla karşı karşıyayız. CHP, İP’e vekil pazarlıyor. Bu, siyasi ahlaka sığmayan utanç verici bir durum. CHP, Atatürk’ün 95 yıllık partisini ‘okeye dördüncü arayan’ bir parti haline gelmiştir. Makul hiçbir CHP’li bu filme rıza göstermeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan, seçimleri çok yüksek bir oy oranıyla kazanacak ve yeni Türkiye’yi inşa edecektir” diye konuştu.


1977’DEKİ OLAY NEYDİ?

5 Haziran 1977’deki seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkan Bülent Ecevit liderliğindeki CHP, Meclis’ten güvenoyu alacak çoğunluğu elde edememişti. Bunun sonucunda Ecevit yeni arayışlara girişti. İstanbul’daki Güneş Motel’de Adalet Parti’li milletvekilleriyle buluşan CHP’liler, ‘bakanlık pazarlıkları’ sonucu 11 AP’liyi CHP’ye katılmaya ikna etti. Güneş Motel olayından sonra tek parti iktidarına kavuşan CHP’ye bu hareketi sonraki dönemde pahalıya patladı. 1977’de yüzde 40’ın üzerinde oya ulaşan CHP, bir sonraki seçimde hezimet yaşayarak yüzde 29’luk oranı ancak bulabildi.

#Bülent Turan
#CHP
6 yıl önce