|

İcraatı destekleriz

Aksaray’da vatandaşlar, istikrara vurgu yaparak hizmete oy vereceklerini açıkladı: “Vatandaş yapılanları görsün ona göre oyunu kullansın. İcraatı kim yaparsa onu destekleriz.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arif Ülgen, arkadaşlarıyla birlikte seçime dair sorularımızı cevapladı.
Arif Ülgen, arkadaşlarıyla birlikte seçime dair sorularımızı cevapladı.

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsü seçime iki hafta kala Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlara, 24 Haziran’ı sordu. TBMM’ye 4 vekil gönderecek olan Aksaray’da sandık başı tercihlerinde son 16 yılda yapılan hizmetler büyük rol oynayacak. İstikrara vurgu yapan Aksaraylılar hizmetlerin arkasında olduklarının işaretini verdi: “Vatandaş yapılanları görsün ona göre oyunu kullansın. İcraatı kim yaparsa onu destekleriz.”

ERDOĞAN GÜVEN VERİYOR

TIR şoförü olduğunu söyleyen Adem Kahraman mesleği gereği önce ‘yollara’ yapılan yatırımlara dikkat çekti. “Hizmetler ortada” diyen Kahraman, şunları söyledi: “AK Parti Türkiye’ye güvence verdi. Diğer adaylar Erdoğan’ın bu zamana kadar yaptığı hizmetleri batıracaklarını vaad ediyorlar. Bana bir güven veremiyorlar.”

VATANDAŞ YAPILANLARI GÖRSÜN

Arif Ülgen, görüşlerini şöyle açıkladı: “AK Parti’den başka oyumuzu verecek yerimiz yok. AK Parti bu ülkeye neler yapmadı ki geçmişte yapılanları da biliyoruz. Cumhurbaşkanı adayları bir yana Erdoğan bir yana. Oyum da ona. Vatandaş yapılanları görsün ona göre oyunu kullansın. İcraatı kim yaparsa onu destekleriz.”

TÜRKİYE GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK

Geçimini çobanlıkla sağlayan Ali Saçar, “Erdoğan’ın iktidarını beğeniyorum. Diğer adayların vaadleri pek gerçeği yansıtmıyor. Ben öyle görüyorum. 24 Haziran’dan sonra AK Parti yine güzel işler yapmaya devam edecek” sözleriyle beklentisini ifade etti.

HİZMET EDENİN ARKASINDAN GİDİLMELİ

Seçimlerin huzurlu ve güven ortamında geçmesi temennisinde bulunan Ömer Sadıç, “AK Parti döneminde bolluk oldu, yatırımlar, yollar, tüneller yapıldı. Deniz ortasından tren geçirildi. Kim böyle hizmet yaparsa arkasından gitmek lazım” dedi.

DİĞER İTTİFAK KARIŞIK

25 Haziran’da Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirten Fahrettin Koç da “Bu Türkiye’nin iyiliği için. Millet İttifakı çok karışık. Geçmişte birbirine düşman olanlar bugün Erdoğan’a karşı birleşti” diye konuştu.


Gün birlik olma günü

Türkiye’nin eskiden kötü durumda olduğunu hatırlatan Selma Arıcı, “Hastanelerde ilaç kuyruklarından çok çektik. Şimdi arıyorsun doktorunu kendin seçiyorsun ve randevulu gidiyorsun. Şimdi de hastanelerde sorun yok mu var ama eskisi kadar değil” dedi. Arıcı da Cumhur İttifakı’nın zaferle çıkacağını belirterek, “Milletvekilliğinde MHP oy vereceğim, cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a oy vereceğim. AK Parti ile MHP bir olması lazım yoksa Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Gün birlik olma günü, gün vatana sahip çıkma günü. Diğer ittifakı gerçekçi ve samimi görmüyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ın, milletvekilliğinde de AK Parti’nin birinci çıkacağını tahmin eden Hilmi Bahçeli, “Son günlerde dolar üzerinden oyun oynanıyor, o da yurt dışından baskılar olduğu için. Ben yurt dışında kaldım şimdi Türkiye ile gurur duyuyoruz. Diğer adaylar ile Erdoğan’ı karşılaştırdığım zaman bir numara Tayyip Erdoğan. Çalışıyor, gidip dünyada birçok yerde anlaşma yapıyor, sözleşme yapıyor. Bunları öteki adaylar yapamaz. Konuşuyorlar ama yapamazlar” diye konuştu.


Atatürk’ün partisi yanlış yolda

Türkiye’de muhalefet sorunundan bahseden İbrahim İnanç, şunları söyledi: “Yeniden Erdoğan’ın kazanmasını istiyorum. MHP ile güçlü bir ittifak kurup Meclis’te ülkeyi idare etmesini istiyorum. Güçlü muhalefet istiyoruz ama yok. Evdeki oyların yarısı MHP yarısı AK Partiye gidecek. Saadet Partisi Erbakan’ın yolundan şaştı ne yaptığını kimse bilmiyor. CHP Atatürk’ün partisi Atatürk’e bir sevgimiz var ama partisi yanlış yolda gidiyor” dedi. Sinan Gökkaya da seçimi şöyle yorumladı: “Erdoğan’ı bir genç olarak sonuna kadar destekliyorum. Mevcut iktidar olarak gençlere bize yapılanlardan memnun kalıyorum. 24 Haziran’dan sonra gençlere daha çok hizmet yapılacak. Mecliste bizi temsil edecek genç vekillere şimdiden başarılar dilerim. Gençlerden vekil olamaz, diyenler ne diyecek merak ediyorum.”


Yıkana oy vermeyiz

İbrahim Ircı “Biz istikrara devam diyoruz. Erdoğan vatana, millete 16 yıldır bü yük hizmetler yaptı. Diğer adayların hiç şansı Yok. Verdikleri vaad yok. Ancak yıkıyor ve satıyorlar. Bunlar kaos kaos. Başka da bir şey değiller. Biz gençlere eski Türkiye’yi anlatamıyoruz. Biz yokluk Türkiye’sinde büyüdük, onlar var- lıklı Türkiye de büyüdü. Vatandaş yıkacağız, diyen adama oy vermez” dedi.

#Türkiye
6 yıl önce