|

AK Parti'nin milletvekili sayısı değişmeyen iller

AK Parti, yüzde 98 oranında açılan sandık sayısına göre, 1 Kasım 2015 seçimi ile kıyaslandığında bazı illerde milletvekili sayısını artırırken, bazı illerde ise düşürdü. AK Parti'nin milletvekili sayısı değişmeyen iller ise şöyle...

Yeni Şafak
17:45 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:01 - 25/06/2018 Pazartesi
AA
Arşiv
Arşiv

YSK, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili sürecin tamamlanmasının ardından seçim sonuçlarını 5 Temmuz'da ilan edecek.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti, yüzde 98 oranında açılan sandık sayısına göre, 1 Kasım 2015 seçimi ile kıyaslandığında bazı illerde milletvekili sayısını artırırken, bazı illerde ise düşürdü.

Toplam milletvekili sayısı 2'den 1'e düşen Bayburt'taki tek milletvekilliğini de AK Parti kazandı.

AK Parti'nin milletvekili sayısı değişmeyen iller şöyle:

"Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Aydın, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Mersin, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Karaman, Batman, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye."

Seçimden birinci parti olarak çıkan AK Parti; Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Rize, Bayburt ve Kilis'te ise milletvekilliklerinin tamamını kazanarak tulum çıkardı.

#AK Parti
6 yıl önce