|

'Hoşgörü Kenti'nin tarihi tatlıları

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Osmanlı, Fransız ve Arap mutfağının özellikleriyle gastronomi turizminde de adından söz ettiren Hatay'ın geleneksel tatlıları, Ramazan sofralarını süslüyor.

Yeni Şafak
13:55 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 9/07/2014 Çarşamba
AA
'Hoşgörü Kenti'nin tarihi tatlıları
'Hoşgörü Kenti'nin tarihi tatlıları

 "Hoşgörü Kenti" olarak adlandırılan Hatay'ın yöresel mezeler ve yemeklerinin yanı sıra künefe, kabak tatlısı ve taş kadayıfı da dikkati çekiyor. Ramazan ayında iftar sofralarına renk katmak isteyenlerin tercihi bu yöresel tatlılar oluyor.



Kente gelenlerin uğramadan geçemediği Künefeciler Çarşısı'nda birçok iş yerinde tescilli Antakya Künefesi yapılıyor.



Tarihi Uzun Çarşı içerisindeki iş yerlerinde büyük saclarda çeşitli karışımların hazırlanmasıyla elde edilen ve özel bir süzgeçle özenle pişirilen tel tel kadayıfların ince ince kıyılarak tereyağıyla karıştırılmasıyla yapılan künefe, ramazan ayında daha çok ilgi görüyor.


 

#ramazan
#hatay
#hoşgörü kenti
10 yıl önce