|

Hastalıklarla savaşan renkli yiyecekler

Ramazan ayında, sahur ve iftar vakitlerinde metabolizmayı dinç tutacak renkli yiyecekler tercih ederek çocuklarınıza sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırın!

Yeni Şafak
08:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:23 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Renkli yiyecekler sağlık için oldukça faydalılar.
Renkli yiyecekler sağlık için oldukça faydalılar.
Renk, yiyeceğin görsel cazibesine katkıda bulunur ve bozulup bozulmadığını gösterir. Renkli yiyecekler çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çeker ve bu yiyecekler sağlık için oldukça faydalılar.

Bu sebzeler ve meyveler kalp, şeker, felç ve bazı kanser hastalıklarından olduğu gibi obeziteden de korurlar. Renkli meyvelerden karpuzun koyu pembe renginin kaynağını karotenoid oluşturur.

Likopen açısından oldukça zengin olan karotenoid; bu sayede kanser riskini oldukça düşürüyor. Özellikle bu durum akciğer, mide ve prostat kanseri için kanıtlanmış durumda.

Ayrıca araştırmalar serviks ve göğüs kanseri için de gelecek vadediyor. Yüzde 92 oranında su içeren karpuz,dehidrasyonu önlemeye yardım ediyor, cilt için gerekli sıvıyı sağlıyor.
Renkli meyvelerden karpuzun koyu pembe renginin kaynağını karotenoid oluşturur.

Likopen açısından oldukça zengin olan karotenoid; bu sayede kanser riskini düşürür. Özellikle bu durum akciğer, mide ve prostat kanseri için kanıtlanmış durumda.

Ayrıca araştırmalar serviks ve göğüs kanseri için de gelecek vadediyor. Yüzde 92 oranında su içeren karpuz, dehidrasyonu önlemeye yardım eder, cilt için gerekli sıvıyı sağlar.

Sarı rengiyle limon,
bir başka savaşçı renkli meyvelerden…

İçerdiği C vitamini ile sağlığı destekleyen limon, kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur.
Ayrıca
limonun kabuğu doğal bir
antimikrobiyal
özelliğe sahip. Limonun i
çerdiği C
vitamini, vücudun demiri iyice emmesini sağlıyor.



Turuncu rengiyle mango mük
emmel bir C
vitamini kaynağı. Meyveye turuncu rengini bol miktarda içerdiği beta-
karoten
veriyor. Mango, bağışıklık sistemini desteklemeye yardım eden
fenolik
bileşenler içeriyor.

Bunun yanı sıra iyi bir lif kaynağı olan mango, sağlıklı bir parlaklık vererek cildin görünümünü düzeltiyor.



Yeşil renge sahip elma ve kivi ise, beta-
karoten
ve
lutein
kaynağı. Antioksidan deposu olan bu meyveler, göz hücrelerini korumaya ve yaşa bağlı katarakt riskini azaltmaya yardımcıdırlar.

Yeşil meyveler
9 kat daha fazla K vitamini içerirler. Bu vitamin
,
kanın pıhtılaşması için gereklidir. Bazı araştırmalar, K vitaminin yaşlılarda kemikleri güçlü tutmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Sadece 36 kalori olan bu yeşillikler zayıflamaya da yardımcı olurlar.



Mavi/mor renge
yaban mersini
ise
içerdiği
polifenoller
sayesinde bilişsel ve motor fonksiyonlardaki azalmaları ger
i çevirmeye yardımcı oluyor. Kadınlarda kalp krizi riskini üçte bir oranında azaltıyor.
#Hastalık
#Meyveler
#Sağlıklı meyveler
#kırmızı meyveler
6 yıl önce