|

Günün tatlı tarifi: Fındıklı Şekerpare

İftar sonrası lezzetli bir tatlıyı kim istemez ki? Bugün ne pişirsem diyenlere Fındıklı Şekerpare seçtik. Peki, iftar sonrası ağzınızı tatlandıracak fındıklı şekerpare en iyi nasıl yapılır? İşte günün tarifi: fındıklı şekerpare için gerekli malzemeler.

Yeni Şafak
16:52 - 24/05/2018 Perşembe
Lokma
Ağızda dağılan enfes Fındıklı Şekerpare
Ağızda dağılan enfes Fındıklı Şekerpare

İftar sonrası bir yandan çayınızı yudumlarken bir yandan da ağzınızda dağılan enfes fındıklı şekerpare hayal edin. Bugün sizler için paylaşacağımız fındıklı şekerpare tarifle ile hayalini kurduğunuz iftar sonrası keyfi yaşayacaksınız. Eğer hazırsanız, fındıklı şekerparenin tarifine geçiyoruz.


  • 5 kişilik için gerekli malzemeler
  • Un 1 Bardak
  • İrmik 1/2 Bardak
  • Kabartma tozu 1 Ç.kaşığı
  • Vanilya 1 T.kaşığı
  • Tereyağı 100 Gram
  • Yumurta 1 Adet
  • Tuz 1 Çimdik
  • Yoğurt 1/4 Bardak
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı 1 Adet
  • Fındık 1 Kase
  • şerbet
  • Su 1,5Bardak
  • Toz şeker 1,5 Bardak
  • Limon suyu 1 T. Kaşığı
Yapılışı

Unu yoğurma kabına ekleyin.


İrmiği ilave edin.


Kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin.


Tereyağını ilave edin.


Yumurtayı kırın ve yarım çay kaşığı tuz serpin. Yoğurmaya başlayın.


Yoğurdu da ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar gerekirse çok az un ilave ederek yoğurun.


Fırın kabınızı yağlayın.


Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve fırın kabına aralıklı dizin.


Fırça ile yumurta sarısı sürün. Ardından hamurların üzerine birer tane fındık yerleştirin.


Hamurları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin ve soğutun.


Şerbet için toz şekeri tencereye ilave edin. Suyu ve limon suyunu ilave edin. Şerbeti 5 dakika kaynatın.


Şerbet sıcakken soğuk şekerparenin üzerine dökün. En az bir saat dinlendirin. Dinlendirme esnasında şekerpareleri ters yüz edip iki tarafının da şerbeti çekmesini sağlayın ve servis edin.


Arzu ederseniz hindistan cevizi rendesi ile servis edin. Afiyet olsun.

Orucun Sağladığı Bazı Maddi Ve Manevi Yararlar

Allah'ın emir ve yasakları kulların iyiliği içindir. Yasaklanan şeylerde büyük zararlar, yapılması istenilen şeylerde de maddî ve manevî sayılamayacak kadar yararlar bulunmaktadır.
, sırf Allah’ın emri olduğu için tutulan bir ibadet olmakla birlikte fert ve topluma yönelik pek çok faydası da olan bir ibadettir. Orucu, Allah’ın bir emri olarak tutarken bu yararları da göz önünde bulundurmak durumundayız.Orucun başlıca yararları şunlardır:

Oruç Kişiyi Şükre Yöneltir

İnsan, kendisine verilen nimetlere karşı şükretmekle yükümlüdür. Şükür ise ancak, nimetin kıymetini takdir etmek, nimeti doğrudan doğruya Allah’tan bilmek ve nimete ihtiyaç hissetmekle mümkündür.
dışında insan, gerçek açlığı tam olarak hissetmediği için nimetlerin değerini tam olarak takdir edemeyebilir. Ramazan ayında kişi, oruç sayesinde nimetlerin asıl sahibinin Allah olduğunu kavrar ve gerçek görevi olan şükre yönelir.

Oruç Kötülüklerden Korur

Orucun bir özelliği de oruçluyu kötülüklerden koruyan bir ibadet oluşudur. Hz Peygamber (a.s.) bu hususu şöyle dile getirmiştir:

“Oruç bir kalkandır. O halde oruçlu kötü söz söylemesin. Oruçlu kendisiyle çekişip kavga etmek isteyen kişiye ‘ben oruçluyum, ben oruçluyum’ desin...”13

“Oruç bir kalkandır” ifadesiyle orucun ,oruçluya melek özelliği kazandıracağı ve böylece onu kötülüklerden koruyacağı belirtilmiştir.

#Fındıklı şekerpare
#ramazan
#günün tarifi
6 yıl önce