|

Bir tas çorba da siz paylaşın

Darülaceze sakinleri, her gün farklı bir ailede iftar sofrasına konuk oluyor. Yaşlıları ağırlayan bazı aileler, misafirperverliği gelenek haline getirmiş. Misafirler ise organizasyon sayesinde kendilerini aileleriyle birlikte gibi hissediyorlar.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:03 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin en büyük bakım ve huzur evi olan İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, “Sosyal Hayata Adaptasyon Projesi” kapsamında düzenlediği iftar etkinlikleriyle sakinlerini her gün farklı bir ailenin evinde İstanbullularla buluşturuyor. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın kapılarını 120 yıldır ihtiyaç sahiplerine açan Darülaceze, Ramazan'da yardımsever vatandaşların evlerinde iftar etkinlikleri düzenliyor.Darülaceze gönüllülerinden Ayşe Perker, yardım hizmetleri ve gönüllülük çalışmalarını artırmayı amaçlayan proje kapsamında 8 Darülaceze sakinini evinde iftarda ağırladığını anlattı.



BU DÖRDÜNCÜ SENEM


Perker, Darülaceze sakinleriyle vakit geçirmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Televizyon programında izlemiştim misafirlerin ağırlandığını. Hemen Darülaceze'yi aradım. 'Ben de sakinlerimizi misafir edebilir miyim?' demiştim. Bu dördüncü senem oluyor. Misafirlerim sağolsunlar her Ramazan'da geliyorlar” dedi.



ESKİ RAMAZANLARI ÖZLÜYORUM


Darülaceze sakinleriyle arkadaş olduklarını dile getiren Perker, Ramazan'da hiç tanımadığı ve yardıma muhtaç sakinlerle birlikte iftar yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Perker, geçmiş yıllarda yaşadığı Ramazan coşkusunu sürdürmeyi hedeflediğini aktararak şöyle konuştu: “Kalabalık iftar sofralarını seviyorum. Bu yüzden dört yıldır Darülaceze sakinlerini iftarda evimde ağırlıyorum. Eski Ramazanları özlüyorum, misafirlerinize bir tas çorba hazırlamak çok zevkli” diye konuştu.


#İstanbul Darülaceze Müdürlüğü
#Sosyal Hayata Adaptasyon Projesi
#huzur evi
9 yıl önce