|

Canpark Akademi, perakende sektörüne 500 genç yetiştirecek

Geleceğiniz için ‘Can’la başla çalışıyoruz...

iLAN
17:11 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:18 - 3/12/2018 Pazartesi
Diğer
Canpark
Canpark

Ümraniye bölgesinin buluşma noktası olan Canpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, genç işgücünün eğitim alması ve kalifiye personel olabilmesi için ‘Canpark Akademi’yi kurdu. Her bir eğitim, 20 gün sürecek. İlki geçtiğimiz ay (Kasım ayında) başlayan eğitime, 40’a yakın genç katıldı. 2019 yılı boyunca devam edecek eğitim kapsamında, 500’e yakın gencin eğitim alması ve istihdama katılması hedefleniyor.

Perakende sektörüne ilgisi olan, enerjisi yüksek, yoğun çalışma temposuna ayak uyduracak, özgüveni yüksek, gelişime ve değişime önem veren, ancak fırsat bulup bu konuda eğitim alamamış ya da istediği iş fırsatını yakalayamamış olan, en az lise mezunu, gençlerin iş yaşamına katılımını amaçlayan projenin 1.’ci dönemi Kasım ayında Canpark AVM bünyesindeki Canpark Akademi’de başladı. Proje açıklandığı günden itibaren gençler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Canpark Akademi’den mezun olan gençlerin, perakende alanında faaliyet gösteren markaların ihtiyaç duyduğu, genç, dinamik ve eğitimli iş gücü için tercih edilen bireyler haline gelmesi hedefleniyor.

Eğitimler, 2 aşamada veriliyor

Canpark Akademi’de verilen eğitimler, 2 aşamada gerçekleşiyor. Kriterlere uyarak ön elemeyi geçen adaylar; Endüstriyel Klinik Psikolog Dilara Kızılçay, Tekademi Kurucusu Timur Köseoğlu, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları A.Volkan Çetinkaya ile Ecehan Çetinkaya ve Analist İSG Genel Müdürü Mesut Acar’ın da aralarında olduğu uzman isimlerden, iş hayatında ihtiyaç duyabilecekleri, etkili iletişim, çatışma yönetimi, öz denetim ve kişisel farkındalık, stres yönetimi, takım çalışması, diksiyon ve hitabet gibi konularda genel eğitimleri alıyorlar.

İlk aşamayı başarı ile tamamlayan ve devam şartına uyan adaylar, 2.aşamda ise, spesifik sektörel eğitimleri almaya hak kazanıyor. Canpark AVM’de faaliyet gösteren ve sektörde farkını hissettiren ulusal ve uluslararası markaların yöneticileri tarafından verilen eğitimlerde, katılımcıların tercih edecekleri alanlarda neler ile karşılaşabileceklerinin teorik ve pratik çalışmaları yapılıyor.

Gençlerin istihdama katılımları için Canpark Akademi’yi kurduk

Proje hakkında bilgi veren Canpark Alışveriş Merkezi Müdürü ve Canpark Akademi Kurucusu Volkan F. Binöz, şunları söyledi:

“Canpark Akademi projesine başlarken, gençleri istihdam etmenin ne kadar önemli olduğundan yola çıktık. Yapılan araştırmaları değerlendirdiğimizde, ülkemizde çalışmayan ve eğitim görmeyen gençlerin %30.8 ile Avrupa istatistiklerine göre ilk sıralarda yer aldığını öğrendik. Özellikle, 18-24 yaş arasında bu özellikleri taşıyan kadınların % 43,6 olması, bizleri Canpark Akademi’yi kurmaya teşvik etti. Projemizi; hem gençlerin iş hayatına katılması, hem markaların kalifiye insan kaynağı ihtiyacını karşılaması, hem de ziyaretçilerimizin alışveriş merkezimizde geçirdiği sürede daha kaliteli hizmet alabilmeleri amacıyla başlattık. Akademiye olan yüksek ilgiden son derece memnunuz. Ocak ayında 2.’ci dönem eğitimlerimiz başlayacak ve yıl boyunca devam edecektir” dedi.

İstihdam projesi ile perakende sektöründe fark yaratacak

Hayata geçirdikleri istihdam projesi ile perakende sektöründe fark yaratacaklarının altını çizen Canpark AVM Pazarlama Müdürü ve Canpark Akademi Kurucusu Gökçe Yaygın, şunları kaydetti:

“Geleceğimiz olan gençlerimiz için Can’la başla çalışıyoruz. Canpark Akademi’yi kurarak, genç ve dinamik olan iş gücüne, perakende sektörümüzde istihdam fırsatları oluşturmayı planladık. Gençlerimize fırsat verebilmek için, eğitimlerini üstlenmek ve farklarını ortaya koyma şansını tanımayı istedik. Biz Canpark AVM ve Canpark Akademi olarak, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. İlk dönem mezunlarımız Aralık ayında eğitimlerini tamamlamış olacaklar. Mağazalarımızdan gelen personel talepleri de her geçen gün artıyor. İlerleyen süreçte katılımcılarımızı ve mağaza yetkililerimizi bir araya getirerek, iş hayatlarına ilk adımlarını atmalarına önderlik edeceğiz” diye konuştu.

#ümraniye
#canpark
#alışveriş
5 yıl önce
default-profile-img