|

Nerede oy kullanacağım? Seçmen sorgula, oy kullanacağın yeri öğren

Nerede oy kullanacağınızı seçmen sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar, seçmen sorgulama ve sandık sorgulama bilgilerini YSK üzerinden öğrenebiliyor. Sizler de Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) üzerinden nerede oy kullanacağınızı ve seçmen sorgulamayı öğrenmek istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz.

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Nerede oy kullanacağım?
Nerede oy kullanacağım?

Nerede oy kullanacağım ve seçmen sorgulama yapmak istiyorum diyorsanız sizlere sunacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz. Vatandaşlar seçmen sorgulama bilgilerini rahatlıkla YSK üzerinden öğrenebiliyorlar. İşte YSK seçmen sorgulama bilgileri ve nerede oy kullanacağınızı öğrenme.

Referandumda henüz birçok kişi oy kullanacağı okulu ve sandık numarasını bilmiyor. Fakat bunu öğrenmenin çok kolay bir yöntemi var. Artık seçmen sorgulama sistemi
e-devlet
bünyesine katıldı. Tüm vatandaşlar e-devlet sistemine giriş yaparak seçim yapacağı okulu ve sandık numarasını öğrenebiliyor.
Bunun için öncelikle
adresinden sisteme giriş yapmak gerekiyor. Sonrasında sayfanın yukarısında yer alan arama kısmına
“seçmen”
yazıldığında karşımıza Yurt içi seçmen kaydı sorgulama seçeneği çıkıyor.

Sorgulama yaptıktan sonra yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere seçmen bilgilerimize ulaşıyoruz. Referandum için hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanabileceğimizi görüntüleyebiliyoruz.

Henüz e-devlet şifresini almayanlar ise
PTT şubelerine
uğrayarak çok kısa bir işlemle e-devlet şifresini alabilir.
YSK'nın sitesinden de sorgulanabiliyor
Diğer taraftan sorgulama işlemi
adresi üzerinden de yapılabiliyor. Fakat okul ve sandık bilgisini öğrenmenin buradan daha zor olduğunu belirtelim. Zira sistem, kimlik bilgisine dair detayları girmenizi istiyor. Fakat e-devlet sistemine tek şifre ile giriş yapıp, daha kolay bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.
#YSK
#YSK seçmen sorgulama
#Nerede oy kullanacağım
7 yıl önce