|

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) test kitapçığı soruları ve cevapları

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu gerçekleştirildi. KPSS ÖABT sınavı saat 10.15'te başladı. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri sınavı ise saat 14:45'te başladı. ÖABT sınav süresi 120 dakika sürdü. KPSS ÖABT sorularını ve cevaplarını haberimizden PDF olarak bilgisayarınıza, telefon ya da tabletinize indirerek doğru ve yanlışlarınızı görebilirsiniz. Peki 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı mı? İşte ÖSYM KPSS ÖABT soru ve cevap anahtarı öğrenme, sorgulama ve PDF indir ekranı.

13:26 - 6/08/2023 Pazar
Güncelleme: 20:10 - 6/08/2023 Pazar
Yeni Şafak
ÖSYM KPSS AÖBT sınav soru ve cevapları PDF indir!
ÖSYM KPSS AÖBT sınav soru ve cevapları PDF indir!
KPSS ÖABT ve cevaplarını PDF
dosyası olarak indirmek için haberimize bakabilirsiniz. KPSS ÖABT, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. 2023-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz 2023 tarihinde, 2023-KPSS Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenmişti.
tarafından 6 Ağustos'ta Öğretmenlik Alan Sınavı (ÖABT) yapıldı.

KPS ÖABT sınavı saat kaç saat sürüyor?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)
oturumu 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulandı. KPSS ÖABT 6 Ağustos Pazar günü saat 10.15'te başladı. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri sınavı ise saat 14:45'te başladı. ÖABT alanlarının sınav süresi ise 120 dakikadır. Adayların, 120 dakikalık testlerde ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde; 150 dakikalık testlerde ise ilk 110 dakika ve son 15 dakika içinde kısa bir süre için bile olsa sınav salonunu terk etmesi yasaktır.

ÖABT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT ikinci oturum testi saat 16:45'te bitti. 2023 KPSS ÖABT sınav kitapçığı ve cevap anahtarının sınavın ardından ÖSYM tarafından erişime açıldı.

2023-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (%10)

ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÖABT-Pazar Öğleden Sonra)

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM 2023 KPSS sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

KPSS ÖABT nedir?

KPSS ÖABT, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.

KPSS ÖABT sınavında nasıl, hangi sorular soruluyor?

KPSS ÖABT sınavında, adayların alan bilgisine ilişkin sorular sorulur. Alan bilgisi soruları, ilgili branştaki temel kavramlar, kuramlar ve uygulamalardan oluşur.

Soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekildedir:

KPSS ÖABT'de başarılı olmak için ne yapmak gerekir?

KPSS ÖABT'de başarılı olmak için, adayların alan bilgisine hakim olmaları gerekir. Adaylar, sınava hazırlanırken, konu anlatımlı kitaplar, soru bankaları ve deneme sınavları kullanabilirler. Adaylar, sınava hazırlanırken, konularını tekrar etmeli ve soru çözmelidirler.

KPSS ÖABT'de başarılı olmak, öğretmen olmak isteyen adaylar için önemli bir adımdır. KPSS ÖABT'de başarılı olan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapabilirler.



#KPSS ÖABT
#KPSS ÖABT soruları
#KPSS ÖABT soru cevapları
#KPSS ÖABT pdf indir
#ösym
9 ay önce