|

Kar yağışı bekleyen İstanbullular için tarih verildi! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 7 günlük hava tahmin raporuna göre haftaya yurt genelinde kar yağışı etkili olacak. Megakent İstanbul için ise kar yağışı beklentisi sürüyor. Yeni yılın ikinci haftasından itibaren kar yağışının görülme olasılığı yüzde 90 olarak açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bugün yayımladığı tahminde 3 il için sarı kodlu uyarı verdi. İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte İstanbul için güncel hava durumu raporu.

12:31 - 4/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Kar yağışı
Kar yağışı

Ocak ayının gelmesiyle birlikte kar yağışı bekleyen İstanbullular için tarih verildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor olması İstanbul'da kar yağışı beklentilerini düşürmüştü. Ancak İstanbul kar yağışı öngörüleri bu beklentiyi yıktı. İstanbul hava durumu gelişmeleri haberimizde...

İSTANBUL KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre 10-11 Ocak tarihlerinde yeni bir soğuk hava dalgası İstanbul'a gelecek. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için 10 gün içerisinde kar ihtimalinin olduğunu vurguladı. Soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının da etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Sosyal medyadan açıklama yapan Prof. Dr. Şen, "10-11 Ocak gibi İstanbul'a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için yüzde 60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım. Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum" ifadesini kullandı.

3 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yayımladığı tahminde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçeleri ile zamanla Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.



#hava durumu
#istanbul hava durumu
#istanbul kar yağışı
4 ay önce