|

Tüm servetim yoksullar için

O Avustralya'nın en zengin isimlerinden biriydi. Doktorlar yedi aylık ömrünün kaldığını söylediklerinde yaşam tarzını kökten değiştirdi. Bütün parasını yardıma muhtaç insanlar için harcayan Ali Banat, çektiği videolarla büyük bir kitleye ulaştı. Son mesajında ise, "Kardeşlerim hayatta olduğunuz müddetçe bir hedefiniz olsun. Peşinden koştuğunuz bir projeniz olsun." dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 03:25 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Avustralyalı milyoner Ali Banat’ın hayatı kansere yakalanmasıyla tamamen değişti.
Avustralyalı milyoner Ali Banat’ın hayatı kansere yakalanmasıyla tamamen değişti.

li Banat, Avustralyalı milyoner bir gençti. Sidney'de dünyaya gelen Banat'ın ultra lüks evleri, yatları, pahalı otomobilleri, bir ev fiyatına mücevherleri vardı. Çok pahalı zevklere sahip olan Banat'ın hayatı ise üç yıl önce kanser olduğunu öğrendiği an tamamen değişti. Hastalık onu hayatın anlamını sorgulamaya itti. Bir süre sonra kanseri bir dert olarak değil "Allah'tan gelen bir hediye" olarak kabul etti. Yaşadığı farkındalıkla, sahip olduğu her şeyi ihtiyaç sahipleri için harcamaya karar verdi.


DERNEK KURUP AFRİKA’YA YARDIM GÖTÜRDÜ

İşte onu tüm dünyanın tanımasına sebep olan da kalan ömrünü ve tüm parasını yardım çalışmalarında tüketmesi oldu. Hastalığının teşhisinin ardından doktorları yedi ay ömrü kaldığını söylemesine rağmen üç yıl daha yaşadı. Bu zaman zarfında Togo, Gana ve Burkina Faso da dahil olmak üzere sayısız yerde binlerce insana yardım ulaştırdı. Çoğu Afrika ülkesinde kendi elleriyle yardımları dağıttı. Faaliyet alanını genişletmek ve daha çok insana ulaşmak adına da MATW yani "Dünyanın Her Yerindeki Müslümanlar” isimli bir dernek kurdu. Vefatının ardından da faaliyetlerini sürdüren MATW'de toplanan paralarla 600 yetime eğitim verecek bir okul, cami ve küçük bir hastane kurulması planlanıyor.


HASTALIK BİR ARMAĞAN

36 yaşında hayatını kaybeden Ali Banat, son anlarına kadar yardıma muhtaç olanlar için çalışmayı sürdürdü. Tüm duygularını samimi bir şekilde anlattığı videolar paylaşım rekorları kırdı. 2015 yılında yayımlanan ve hikâyesini anlatıldığı videoda, “Arabalarımdan, saatlerimden ve gösterişli kıyafetlerimden kurtuldum. Bu hastalık, bana Allah tarafından verilmiş bir armağan. Şükürler olsun ki Allah bana değişmem için bir fırsat verdi. Ben de hayatımı insanlara hizmet yoluna adamaya karar verdim”demişti. Ölmeden önce çektiği son videosunda ise şu mesajı paylaştı : " Allah'ın bize lutüf olarak verdiği şeylerden çok basit bir örnek; sabah uyandıktan sonra kendi başına banyoya yürüyebilmektir. Bu lütuf hayatımın son aşamasında yavaş yavaş benden gitti. Bizden bazılarına Allah bu fırsatı göstermiyor, yani aşağı yukarı ne zaman öleceğini. Çoğumuz aniden hayatını kaybediyor. Öyleyse kardeşlerim hayatta olduğunuz müddetçe bir hedefiniz olsun. Peşinden koştuğunuz bir projeniz olsun. İnşallah bu bize kabrimizde ve ahirette yardımcı olacaktır. İnşallah bana ve MATW'ye destek olmaya devam edeceksiniz."


Dünyaya ilham kaynağı oldu

Sosyal medyada vefatını ardından sayısız mesaj yayınlandı. Dünyaca ünlü youtuber Adam Saleh twitter hesabında onunla çekilmiş fotoğrafını paylaştı ve şunları yazdı: “Ali Banat bana ve bu dünyaya ilham kaynağı oldu. Duygusal hikayesi kanserle nasıl mücadele edileceğini gösterdi. Her zaman gülümsedi. Kansere karşı savaşını kaybettiğinde kalbimiz paramparça oldu. Dualarınızı ondan esirgemeyin”

#Afrika
#Ali Banat
6 yıl önce