|

Son ders zili yarın çalıyor: Tatil geleneksel oyunlarla keyiflenecek

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, yarın karnelerini alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girecek.

Saliha Engin
04:00 - 18/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 02:07 - 18/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Yeni eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. Bu yarıyıl tatilinde okul bahçeleri çocuklar için açık olacak. Çocukları ekran bağımlılığından uzaklaştırmak için gerçekleştirilen “çatlak patlak”, “istop”, “çömlek”, “beştaş”, “gölge kovalamaca”, “köşe kapmaca”, “mendil kapmaca”, “seksek”, “yağ satarım bal satarım” gibi daha birçok geleneksel çocuk oyununun yaşatılması için gerçekleştirilen çalışmalar yarıyılda da devam edecek.

BAHÇEMİZ ARTIK ÇOK EĞLENCELİ

Yarıyılda açık olacak okullardan Şehit Kubilay İlkokulu Müdürü Emir Kütük, bu uygulamanın çocuklar için çok faydalı olduğunu söyledi. Kütük, “Oyunla hem öğrenip hem kaliteli vakit geçiriyorlar. Ara tatilde de çocuklarımız istedikleri gibi gelip okul bahçesinde kaliteli vakit geçirebilecekler” dedi. Okuldaki 3. sınıf öğrencisi, Lara Akbulut, “Daha önce okul bahçemiz bu kadar eğlenceli değildi. Artık çok eğlenceli. Ara tatilde de okula gelip burada oynayacağız” diye konuştu.



#Eğitim
#Sömestr Tatili
#Aktüel
4 ay önce