|

Seramiğe ilgi arttı

Dünyanın önemli modern sanat fuarlarından Art Miami, bu yıl 4-9 Aralık tarihlerinde kapılarını açıyor. Sanat fuarına Gama Gallery bünyesinde katılacak seramik sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu, eserlerinin kendi düşüncelerini ve sorunlarını ele alışını anlattığını söyledi.

Merve Akbaş
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:26 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Tuba Önder Demircioğlu
Tuba Önder Demircioğlu

Seramik sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu, bu yıl 29’uncusu gerçekleşecek olan Art Miami’ye katılıyor. 4 Aralık’ta başlayacak olan fuarda Tuba Önder Demircioğlu’nun Savaşçılar, Kökler, Dans Edenler ve Rüzgarla Gelen koleksiyonlarından heykelleri yer alıyor. Demircioğlu, seramiğin duygu aktarımı için en doğru malzeme olduğunu söyledi.

SON DÖNEMDE İLGİ ARTTI

Art Miami’ye katılacak olan eserlerinin kendi gözlemlerini, duygularını anlattığını söyleyen Demircioğlu, “Malzemem o kadar muhteşem ve hafızalı ki... Duygu ve düşüncelerimin en güçlü aktarım aracı, ifademi yansıtabilecek en doğru malzeme. Ayrıca porselen heykellerimi bronz ve kurşun gibi metaller ile birlikte kullanıyorum. Bu da sembolik anlatım ve ifade konusunda eseri güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Seramik sanatının ülkemizde hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Demircioğlu, özellikle sanat fuarlarında izleyiciler heykellerinin seramik, porselen olduğuna inanamadığını söyleyen sanatçı, son dönemlerde seramiğe olan ilginin artışta olduğunu da belirtti.

#Seramik
#Tuba Önder Demircioğlu
5 yıl önce