|

Yunanlılar ölüme terk etti

Yunanistan, ülkeye yasa dışı yollarla giren mültecileri ölüme terk ediyor. Yunan polisi, bir grup göçmeni, yarı çıplak halde botlarla Türkiye’ye gönderdi. Meriç nehri kıyısınde sıfırın altında 6 dereceye düşen soğuğa dayanamayan 3 göçmen donarak can verdi. Yunan polisi, 13 Kasım’da da bir grup mülteciyi, dövüp sınıra bırakmıştı.

Haber Merkezi
04:00 - 5/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 5/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Son 5 günde, Yunan polisinin para ve cep telefonlarına el koyarak geri yolladığı 713 göçmen ölümden döndü.
Son 5 günde, Yunan polisinin para ve cep telefonlarına el koyarak geri yolladığı 713 göçmen ölümden döndü.

Yunanistan’ın ülkeye yasa dışı yollarla giren mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesi hız kesmiyor. Yunan polisinin sınırda yakalayıp Türkiye’ye geri gönderdiği 3 göçmen donarak can verdi.

CESEDİ ÇOBAN BULDU

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Serem köyünde, yarı çıplak bir kişinin hareketsiz yattığını gören çoban, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Afgan uyruklu göçmenin donarak hayatını kaybettiğini belirledi.

YARI ÇIPLAK HALDE

Akçadam köyü sulama göleti ile Adasarhanlı köyünde birinci derece askeri yasak bölgede devriye gezen askerler, 2 göçmenin cesedini buldu. İlk incelemede bu göçmenlerin de birkaç gün önce donarak öldükleri belirlendi. Üzererinde pantolon ve ayakkabı bulunmayan cesetler, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


3 GÜN SAKLANMIŞLAR

Jandarma ekipleri tarafından sınırda yakalanan Afganistanlı Jamalvddin Malangi (29), donarak can veren göçmenlerden birini Yunanistan’da gördüğünü söyledi. Yunanistan’a Meriç Nehri’ni aşarak geçtiklerini ve ormanda 3 gün saklandıklarını anlatan Malangi, “Ormanlık alana yakın olan köye doğru ilerledik. Yunan köylülerinin kapılarını çalıp yardım istedik, o sırada birileri polisi aramış olmalı ki Yunan polisleri gelip bizi yakaladı. Önce bizi polis merkezine götürdüler. Sonra bir araçla nehrin yanına getirildik. Orada iki tane bot vardı. Sistematik bir şekilde gidiş-dönüş yapılıyordu. Onlara bindirilerek geri itildik” dedi.


İLK VUKUAT DEĞİL

Yunan polisi, 13 Kasım’da bir grup Yemen ve Filistinli göçmeni dövüp elbiselerini soyduktan sonra Türkiye’ye göndermişti. Edirneli köylüler çıplak halde buldukları göçmenleri ısıtıp giydirdikten sonra jandarmaya teslim etmişti.


TÜRK ASKERİ MERHAMETLİ

Yasa dışı yollarla gittikleri Yunanistan’da, kapısını çaldıkları köylülerin ihbarı sonucu yakalanan göçmenlerden Afganistanlı Jamalvddin Malangi, donarak can veren Afganistan uyruklu göçmenle aynı karakolda kaldıklarını anlattı. Ülkelerinde yaşadıkları zorluktan kaçtıklarını, ancak karşılaştıkları kötü muamelenin kendilerine acı verdiğini belirten Malangi, “Yunan askerlerinin merhameti bulunmuyor. Türk askerleri ise çok merhametli” dedi.

#Yunanistan
#Barbarlık
#Göçmen
#Suriye
5 yıl önce