|

Yeryüzünün vicdansız zorbaları

Başbakan Yıldırım, barışçıl gösteri yapan Filistinli çocukların ve kadınların üzerine İsrail’in kurşun yağdırdığını hatırlatarak, “Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları, yazıklar olsun size! İslâm ümmetinin kalbine hançer sapladılar. Allah, zulüm düzenlerini başlarına yıksın. Zalimlere, katillere, ruhlarını düşmanlara satanlara boyun eğmeyiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:56 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde konuştu
​Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Büyük Kudüs Mitingi’nde konuştu. Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Gazze’de 64 kişiyi şehit edip 3 binden fazlasını da yaralayan işgalci siyonistlere sert tepki gösterdi.

ABD’nin Kudüs’e büyükelçilik taşımasını protesto eden Filistinlileri katleden İsrail yönetimini, “Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları, yazıklar olsun size, yuh olsun size. Ey mukaddesat bilmeyen, ey peygamber hatırası dinlemeyen zalimler, biliniz ki zulümle abat olunmaz” sözleriyle uyaran Yıldırım, Türkiye’nin kalbinin hep Kudüs ve Filistin’le birlikte attığını dile getirerek “Yaşasın Kudüs, yaşasın Filistin” diye haykırdı. İşte Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

BOYUN EĞMEYİZ

“Hepimiz Filistinli’yiz, dayanışma halindeyiz. Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa ettik. Bizler aynı bedeniz, aynı ruhuz. Ramazan’a girerken İsrail yönetimi görülmemiş katliam gerçekleştirdi. Allah zulüm düzenlerini başlarına yıksın. Selahaddin Eyyübi’nin, Sultan Alparslan’ın, Sultan Fatih’in intikamını almak istiyorlar. Zalimlere, katillere, ruhlarını düşmanlara satan alçaklara boyun eğmeyiz. Şiddetin her türlüsünü reddedeceğiz.”

TERÖRÜ ÇÖZÜYORUZ

“Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok. Yeter ki, barış, kardeşlik, huzur olsun. Yeter ki bölücü terör örgütü PKK aramızdan defolup gitsin. Gençlerimizin kanına giren alçak terör örgütünü Allah’a şükür sizlerin desteğiyle bugün artık ülkemize, şehrimize zarar veremeyecek hale getirdik. Bakın aramıza ayrılık, gayrılık tohumları ekmek isteyenler şunu bilsin ki, asla muvaffak olamayacaklar. PKK’nın da, PYD’nin de, YPG’nin de, DEAŞ’ın da FETÖ’nün de alayının da karşısındayız. Emperyalistler bizim çocuklarımız üzerinden proje örgütleri kuruyor gençler, uyanık olalım. Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına bir daha gözyaşı döktüremeyecek. Hiçbir şeytani şebeke bu ülkenin çocuklarını dağa çıkaramayacak. PKK’nın Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Bu sorunu da hep beraber, birlikte evelallah üstesinden geldik. Artık gençlerimizi dağa çıkaramıyorlar. Evlerimizi basıp insanlarımızı öldüremiyorlar, huzurumuzu bozamıyorlar, bozamayacaklar.”

Diyarbakır’dan sonra Bingöl’e geçen Başbakan Yıldırım, kent merkezinde açık havada düzenlenen iftar programına katıldı. İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Yıldırım, görüntülü bağlanarak 547 metrelik Çapakçur köprüsünün açılışını da gerçekleştirdi.

  • Ege’de tekerlek keşfine gerek yok
  • Başbakan Binali Yıldırım, Yunan basınına konuştu. Ege Denizi üzerinde uluslararası anlaşmalarla Yunanistan'a verilmemiş coğrafi oluşumlar bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Ege'deki anlaşmazlıkların listesinde bunlar da bulunuyor. Türkiye, uluslararası anlaşmalarla Yunanistan'a verilmiş olan adalar üzerindeki egemenliğinden şüphe etmiyor. Yeni bir şeyden söz etmiyoruz. Bu meselelerin çözümü için tekerliği keşfetmeye gerek yok" dedi. Yunan tarafının Ege'yi tümüyle sahiplenir tavra büründüğüne işaret eden Yıldırım, "Gerginlik, sadece Türkiye'nin çabalarıyla giderilemez. İki taraf da diğerinin hassasiyetlerinin farkında. Sakinliğin iki tarafın da çıkarına olduğunu anlamamız gerekiyor. Sorun yaratmaktan kaçınmak bir şey, tez değiştirmek başka bir şeydir. Yunan tarafından medya dahil olmak üzere daha olgun bir tavır takınmasını bekliyoruz" açıklaması yaptı.
  • O KARAR DÜŞ KIRIKLIĞI
  • Atina merkezli To Vima gazetesine verdiği mülakatta Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve iltica talebinde bulunan FETÖ'cü teröristlere ilişkin ise şunları söyledi: "Bunlar, masum insanların yaşamlarını yitirmelerine, birçok insanın yaralanmasına yol açan darbe girişiminde faal bir şekilde yer aldılar. Seçilmiş cumhurbaşkanını hedef aldılar. Bu kişiler, demokratik yoldan seçilmiş hükümeti devirmeyi başaramadıklarını anladıklarında, bu sekiz kişilik grup helikopterle yasadışı bir şekilde kaçtı. Yunan adaleti ise bunlara ceza vermeyip darbe kurbanlarının haklarını çiğnedi. Yunan İltica Komisyonunun 2 darbeci kaçağa iltica hakkı tanınması kararı ise başka bir düş kırıklığı kaynağı olmuştur. Buna karşı, Yunan hükümetinin karara itiraz etmesini olumlu karşılıyoruz."
#Bingöl
#Binali Yıldırım
#Diyarbakır
#Kudüs
6 yıl önce