|

Yatırımcıdan tam güven

Alibaba.com Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat, Alibaba'nın Trendyol'u satın almasının Türkiye'ye duydukları güvenin en büyük göstergesi olduğuna işaret ederek: "Gidecek çok yolumuz var. Biz bunu her zaman fırsat olarak görüyoruz. Geleceğe daha kararlı, daha güvenli bakıyoruz. Türkiye'de daha büyütülecek ve yapılacak çok iş var" diye konuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 00:16 - 24/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Alibaba.com Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat
Alibaba.com Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat

Türkiye yabancı yatırımcı için güvenli liman olmayı sürdürüyor. Alibaba.com Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat, Alibaba'nın Trendyol'u satın almasının Türkiye'ye duydukları güvenin en büyük göstergelerinden olduğunu belirterek, "Gidecek çok yolumuz var. Biz bunu her zaman fırsat olarak görüyoruz. Kesinlikle iyimser vaziyetteyiz. Geleceğe daha kararlı ve güvenli bakıyoruz. Türkiye'de daha büyütülecek ve yapılacak çok iş var" dedi. Erpolat, Alibaba.com'un 2009 yılından beri Türkiye'de faal olarak bulunduğunu aktararak, Türkiye'nin Alibaba grubu için çok önemli olduğunu ve 8-9 yıl içerisinde Türkiye'de çok ciddi bir ivme kat ettiklerini söyledi.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Erpolat, şunları kaydetti: "Ticaret Bakanlığı ile iki yıldır Türk KOBİ'lerini ihracatçı hale getirmeye ilişkin bir projemiz var. Bu proje, Türk KOBİ'lerini ciddi şekilde ivmelendirdi. Şu anda KOBİ tarafında ciddi bir ihracat seferberliği başladı. Amaç, birkaç yıl içerisinde dünyayı Türk KOBİ'leriyle tanıştırmak ve KOBİ'leri global hale getirerek ülkemize döviz girdisi sağlamak. Türkiye hem stratejik olarak bulunduğu konum bakımından hem de köprü vazifesi gördüğü için dünya ticareti içerisinde çok önemli bir yer kaplıyor."

YATIRIMLAR KATLANACAK

Erpolat, Alibaba.com olarak Türkiye'deki yerel iş ortaklarıyla birlikte son iki buçuk yılda ciddi yatırım ve çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, şu bilgileri verdi: "Sadece 80 milyon kişiye değil, 8 milyar kişiye, dünyadaki bütün ülkelere ürün üretmelerini istiyoruz. Bizce Türkiye'nin çıkış noktalarından bir tanesi bu. Biz grup olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz."

#Alibaba.com
#Cüneyt Erpolat
6 yıl önce