|

Vatan nöbetinde bayram sevinci

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Suriye sınırında mevzili 12’nci Hawk Batarya Komutanlığında görevli askerler görev başında bayram sevinci yaşadı. Telefonla aileleri ve sevdiklerinin bayramını kutlayan askerler, görüşmelerinde özlemlerini paylaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:13 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Kürtnasır mevkiinde bulunan 12’nci Hawk Batarya Komutanlığında vatan nöbeti tutan askerler, bayram namazını Mehmet Bestami Trabzon imamlığında kıldı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Kürtnasır mevkiinde bulunan 12’nci Hawk Batarya Komutanlığında vatan nöbeti tutan askerler, bayram namazını Mehmet Bestami Trabzon imamlığında kıldı.

Hatay’da bulunan ve Suriye’nin Afrin bölgesine 10 kilometre uzaklıkta mevzili 12’inci Hawk Batarya Komutanlığında vatan nöbeti tutan askerler bayramı silah arkadaşlarıyla kutladı. Bayram namazını imam Mehmet Bestami Trabzon imamlığında kılan askerler ardından Filo Komutanı Binbaşı Hamdi Demirel komutanlık bahçesinde silah arkadaşlarıyla tek tek bayramlaştı.

KOMUTANLARIYLA KAHVALTI ETTİLER

Binbaşı Demirel, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, bir bayramı daha vatan savunması için ailelerinden ayrı geçirdiklerini hatırlattı. Tüm askerlerin ve ailelerinin bayramını tebrik eden Demirel, her bir Mehmetçik’in kazasız belasız görevini tamamlamasını temenni etti. Şeker ve kolonya ikram edilen askerler komutanlarıyla kahvaltı yaptı.


AİLELERİYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Bayramlaşma töreninin ardından askerler, ailelerini arayarak bayramlarını kutladı. Duygusal konuşmaların geçtiği görüşmelerde askerler ailelerine özlemlerini de paylaştı. Hava Piyade Uzman Çavuş Hasan Alıcı, kendilerinin Suriye sınırında 7/24 esasına dayalı olarak görev yaptıklarını aktardı. Sınırda görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Alıcı, “Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak amacıyla buradayız. Başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin, Türk milletinin ve ailemin bayramını kutlarım” dedi.

GÖZLERİ ARKADA KALMASIN

Sözleşmeli er Vedat Aslantaş da büyüklerinin ellerinden küçüklerinin de gözlerinden öptüğünü ve herkesin bayramını tebrik ettiğini ifade etti. Diğer sözleşmeli er Bayram Yıldırım da ailesinin gözlerinin arkada kalmamasının istedi ve bayramın herkese mutluluk getirmesini temenni etti.


Gabar Kartalları görev başında

Şırnak'ta Gabar, Cudi ve Bestler Dereler bölgelerinin güvenliğini sağlayan kahraman komandolar, Ramazan Bayramı'nda da milletin huzur ve güvenliği için vatan nöbeti tutuyor. Terör örgütü PKK'ya yönelik kararlılıkla yürütülen mücadelede önemli görev üstlenen komandolar, oluşturulan üs bölgelerinde gece gündüz demeden nöbet tutuyor. Ramazan Bayramı'na Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki Fındık Ana Üs Bölgesi'nde giren 6. Komando Tugayına bağlı 1. Komando Taburunda görevli Mehmetçik, bayramı vatan savunması için baba ocağı yerine peygamber ocağında geçiriyor.

#Bayram
#Asker
#TSK
6 yıl önce